Вареники на стіл на вечерю або до обіду - вже звучить смачно і заманливо, а смажені вареники - до всього ще й оригінально. Традиційна страва української кухні - вареники - має величезну історію і безліч різних варіацій, і всі вони не поступаються один - одному за якістю, адже самі по собі є дуже смачною стравою. Сьогодні ми запрошуємо вас приготувати смажені вареники з картоплею, і насолодитися ще однією з варіантів цієї страви. Для початку не лякайтеся словосполучення «смажені вареники», особливої екзотики очікувати не слід, адже вареник заздалегідь ми відваримо в воді, як зазвичай.
Видаліть ядро з листя капусти, а їх самих поріжте на дуже маленькі шматочки. Добре помийте під проточною водою, а потім наріжте зелену цибулю і гриби шиітаке.
Змішайте м'ясний фарш, подрібнену капусту, зелену цибулю і гриби шиітаке у великій мисці. Додайте у фарш очищений від лушпиння та дрібно нарізаний часник, і тертий імбир.
Додайте в миску так само приправи (трохи кунжутного масла, соєвого соусу, кошерну сіль, саке і мелений чорний перець). Добре перемішайте і замісіть суміш рукою, поки вона не стане блідою і липкою.
Візьміть кільце готового тіста для вареників і покладіть його на долоню вашої не домінуючої руки. Використовуйте чайну ложку, щоб взяти невелику кількість начинки і покласти її в центр тесту. Занурте один палець в миску з водою і обведіть навколо зовнішньої частини тіста, поки воно не стане вологим.
Складіть тісто навпіл над начинкою і затисніть її в центрі пальцями (але поки не запечатуйте). Використовуючи великий і вказівний пальці, почніть складати приблизно раз в ¼ у верхній частині тіста від центру вправо. Коли ви складете кожну складку, щільно притисніть складену складку, використовуючи інший великий і вказівний пальці. Зробіть 3-4 складки.
Нагрійте масло у великій антипригарной сковороді на середньому вогні. Коли сковорода буде гаряча, помістіть в неї, раніше підготовлені варенки, в один шар, плоскою стороною вниз (в два ряди по колу). Смажте, поки дно кожного вареника не стане золотисто-коричневим, близько 3 хвилин.
Додайте трохи води в сковороду. Негайно накрийте кришкою і пропарьте страву протягом 3 хвилин або до тих пір, поки більша частина води не випарується. Зніміть кришку, щоб випарувати воду, що залишилася. Додайте трохи кунжутного масла навколо сковороди. Готуйте без кришки, поки вареники не стануть гарними й хрусткі на дні.
Перекладіть смажені вареники на тарілку і подавайте з соусом. Для приготування соусу змішайте соєвий соус, рисовий оцет і масло чилі в невеликій тарілці і перемішайте добре все разом.
Щоб зберегти вареники на потім, покладіть їх на деко, залишаючи деякий простір між ними, щоб вони не злиплися, і покладіть в морозильник. Перекладіть заморожені вареники в морозильну сумку і зберігайте в камері до місяця. Коли ви використовуєте заморожені вареники, не розморожуйте. Готуйте в замороженому стані і варіть ще 1-2 хвилини.
Випадкові рецепти