Укр
Рус
Нирки Другі страви Українська кухня

Смажені телячі нирки

( 4.9000 4 510 10 оцінок)

906 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Смажені телячі нирки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Смажені телячі нирки - справжній делікатес, який вимагає особливого підходу в приготуванні. Смачний і ніжний субпродукт абсолютно без зайвого запаху. Завдяки нашим рекомендаціям, вам не доведеться витрачати багато часу на вимочування нирки.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Смажені телячі нирки" (на 100 грам)

  • Білки12.4 гр.
  • Жири2.8 гр.
  • Вуглеводи2.3 гр.
  • Калорії95 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Телячу нирку ретельно вимийте під проточною водою. Зніміть плівку і жир. Наріжте невеликими шматочками і викладіть в глибоке блюдо або миску. Щоб позбавити нирку від різкого специфічного запаху, приготуйте маринад.

Крок - 1
02

До нарізаних субпродуктів додайте очищений зубчик часнику. Полийте свіжовичавленим лимонним соком і білим вином. Ретельно перемішайте і накрийте ємність харчовою плівкою. Поставте в холодильник мінімум на 45 хвилин. Якщо часу достатньо, залиште на 2 години.

Крок - 2
03

Цибулю-порей і петрушку промийте і просушіть паперовим рушником. Цибулю наріжте тонкими смужками, потім наріжте кубиками. Часник розплющіть бічною стороною ножа і видаліть лушпиння. Листя петрушки відокремте від гілочок і подрібніть.

Крок - 3
04

Охолоджений субпродукт викладіть на паперовий рушник. За допомогою ще однієї серветки промокніть всю зайву рідину.

Крок - 4
05

Поставте на плиту сковороду і влийте невелику кількість оливкової олії. У розігріту жаровню додайте кілька зубчиків часнику. Викладіть нирку і обсмажте протягом 3 хвилин на сильному вогні. Коли часник почне пригорати, витягніть його зі сковороди. В іншому випадку, готова страва буде мати гіркий присмак.

Крок - 5
06

Щоб нирки не пригоріли, періодично беріть сковороду в руки і тримайте над вогнем, злегка помішуючи. Після закінчення зазначеного часу, переверніть шматочки. Посоліть і продовжуйте смажити таким же чином з іншого боку протягом 3 хвилин.

Крок - 6
07

Зменшіть вогонь до мінімальних значень. Додайте трохи оливкового масла. Всипте подрібнену цибулю-порей. Обсмажте 1-1,5 хвилини, постійно помішуючи. Влийте в жаровню біле вино. Можна замінити його овочевим або яловичим бульйоном.

Крок - 7
08

Додайте вершковий сир, сметану або вершки. Обсмажте страву 2 хвилини і зніміть з вогню. Смажені телячі нирки готові. Притрусіть їх петрушкою і подавайте на стіл. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Полуничний лікер - покроковий рецепт, фото 1 Полуничний лікер 30 1 2 з 5 - детальніше -
Гарбузова запіканка - покроковий рецепт, фото 1 Гарбузова запіканка 75 3 3 з 5 - детальніше -
Запіканка з пюре і фаршу - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка з пюре і фаршу 100 3 3 з 5 - детальніше -