Смажені телячі нирки - справжній делікатес, який вимагає особливого підходу в приготуванні. Смачний і ніжний субпродукт абсолютно без зайвого запаху. Завдяки нашим рекомендаціям, вам не доведеться витрачати багато часу на вимочування нирки.
Телячу нирку ретельно вимийте під проточною водою. Зніміть плівку і жир. Наріжте невеликими шматочками і викладіть в глибоке блюдо або миску. Щоб позбавити нирку від різкого специфічного запаху, приготуйте маринад.
До нарізаних субпродуктів додайте очищений зубчик часнику. Полийте свіжовичавленим лимонним соком і білим вином. Ретельно перемішайте і накрийте ємність харчовою плівкою. Поставте в холодильник мінімум на 45 хвилин. Якщо часу достатньо, залиште на 2 години.
Цибулю-порей і петрушку промийте і просушіть паперовим рушником. Цибулю наріжте тонкими смужками, потім наріжте кубиками. Часник розплющіть бічною стороною ножа і видаліть лушпиння. Листя петрушки відокремте від гілочок і подрібніть.
Охолоджений субпродукт викладіть на паперовий рушник. За допомогою ще однієї серветки промокніть всю зайву рідину.
Поставте на плиту сковороду і влийте невелику кількість оливкової олії. У розігріту жаровню додайте кілька зубчиків часнику. Викладіть нирку і обсмажте протягом 3 хвилин на сильному вогні. Коли часник почне пригорати, витягніть його зі сковороди. В іншому випадку, готова страва буде мати гіркий присмак.
Щоб нирки не пригоріли, періодично беріть сковороду в руки і тримайте над вогнем, злегка помішуючи. Після закінчення зазначеного часу, переверніть шматочки. Посоліть і продовжуйте смажити таким же чином з іншого боку протягом 3 хвилин.
Зменшіть вогонь до мінімальних значень. Додайте трохи оливкового масла. Всипте подрібнену цибулю-порей. Обсмажте 1-1,5 хвилини, постійно помішуючи. Влийте в жаровню біле вино. Можна замінити його овочевим або яловичим бульйоном.
Додайте вершковий сир, сметану або вершки. Обсмажте страву 2 хвилини і зніміть з вогню. Смажені телячі нирки готові. Притрусіть їх петрушкою і подавайте на стіл. Смачного!
Випадкові рецепти