Якщо вам подобаються сирні палички з моцарелою, то вам сподобається цей колумбійський варіант, який венесуельці також називають «текеньос». Зазвичай їх готують з сиром для смаження або з яким-небудь твердим сиром, потім їх обертають тонкою смужкою смачного «маслянистого» тіста і, нарешті, обсмажують в олії.
Отже, для початку, у великій мисці добре перемішайте просіяне борошно, розпушувач для тіста, цукор і сіль.
Потім додайте до сипучих інгредієнтів куряче яйце, вершкове масло і трохи теплої води. Перемішайте все дерев'яною ложкою або лопаткою, а потім почніть місити руками. Якщо ви бачите, що тісто все ще дуже сухе, додайте ще одну столову ложку води.
Продовжуйте місити на плоскій поверхні, поки мука добре не змішається, а тісто не стане гладким. Сформуйте з тіста кулю і помістіть її в ємність, де ви змішали всі інгредієнти. Накрийте його поліетиленовою плівкою або кухонним рушником і залиште при кімнатній температурі приблизно на 30 хвилин.
Розкачайте тісто качалкою на посипаній борошном плоскій поверхні до тих пір, поки його товщина не перетвориться в прямокутник розміром приблизно (25 x 33 см) товщиною близько (0,65 см).
Потім наріжте тісто ножем на смужки розміром приблизно (2 см) в ширину. Їх повинно вийти близько 10-12 смужок з тіста. Поверніть кожну смужку ще раз, щоб вона стала дуже тонкою, і розтягніть її приблизно до (46 см) в довжину.
Потім оберніть кожну сирну паличку однієї зі смужок з тіста, починаючи з одного кінця і закінчуючи іншим. Стисніть тісто з кожного кінця, щоб запечатати його, і притисніть краю, щоб вони були добре скріплені.
Нагрійте рослинну олію (її повинно бути достатньо багато) у великій сковороді або сотейнику на середньому вогні, а потім покладіть в неї і обсмажте сирні палички приблизно по 3-4 хвилини або до золотистого кольору з кожного боку. Час від часу перевертайте їх, щоб надати апетитний вигляд.
Вийміть смажені сирні палички з масла і викладіть на промокальний папір. Подавайте закуску негайно з улюбленим соусом або навіть холодним пивом.
Випадкові рецепти