Самі звичайні рулети з лаваша - давно вже ні для кого не дивина, страва всім відома і варіантів начинок мільйон. І рецепти їх досить нескладні, доступні й універсальні. Адже простіше простого взяти будь-яку, що подобається начинку, загорнути в лист лаваша, помістити ненадовго в холодильник і все, готово. Такими рулетами можна годувати сім'ю на сніданок, а можна і ситну закуску для гостей приготувати, все залежить від ваших можливостей і фантазії і смакових уподобань. Але я хочу відкрити вам маленький секрет - рулети з лаваша можна і смажити, і начинку приготувати саму незвичайну. Так що, дотримуйтесь моїх порад і давно відома страва стане абсолютно новою. Повірте, це дуже цікава порційна страва точно стане затребуваною на вашому столі.
Ну, що, приступаємо! По - перше потрібно вибрати правильний лаваш. Для того, щоб рулети легко загорталися, беремо лаваш дуже тонкий і еластичний, найкраще тонкі листи лаваша прямокутної форми середнього розміру.
Попередньо готуємо для рулетиків начинку. Для цього рисову вермішель виймаємо з упаковки, поміщаємо в глибоку посудину і заливаємо кип'яченою водою. Трохи витримавши в воді, перекладаємо на дощечку і нарізаємо ножем, зробивши вермішель трохи коротшою.
Вимиту, очищену моркву тремо на крупну тертку, дрібною тонкою стружкою шаткуємо капусту.
Цибулю ріпчасту очищаємо від лушпиння, миємо й за допомогою гострого ножа рубаємо достатньо дрібними шматочками.
Також дрібно нарізаємо зелень цибулі.
У глибоку посудину кладемо свинячо - яловичий фарш, додаємо нарізану рисову вермішель.
Потім перекладаємо туди ж моркву, капусту і січену цибулю.
Після цього солимо, посипаємо перцем меленим, додаємо мелений імбир і курячий бульйон.
У цю суміш вбиваємо яйця, поливаємо кунжутним маслом і вливаємо соєвий соус. Так, мало не забув, всипаємо ще часникового порошку і починаємо перемішувати.
Дуже ретельно, не поспішаючи, добре весь вміст посудини перемішуємо руками, щоб усі інгредієнти начинки рівномірно перемішалися.
Ну а тепер переходимо безпосередньо до приготування рулетиків.
Дістаємо з упаковки лаваш і акуратно поділяємо на окремі пластинки.
На куточок прямокутного лаваша викладаємо ложкою начинку і загортаємо конвертиком рулет, добре загортаючи начинку, щоб не випадали. В кінці краєчок лаваша змащуємо трохи збитим жовтком яйця і склеюємо таким чином рулетик.
Готові загорнуті рулетики складаємо в контейнер для смаження і опускаємо у фритюрницю з великою кількістю киплячого рослинного масла і обсмажуємо, поки рулетики зарумянятся і стануть хрусткими.
Обсмаживши, дістаємо кошик з рулетами, тримаємо трохи над фритюрницею, щоб стекло зайве масло, викладаємо на тарілки.
Подаємо до столу з соусом Ткемалі або будь-якою приправою на ваш розсуд.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти