Укр
Рус
Рулетики Закуски Узбецька кухня

Смажені рулетики з лаваша

( 5.0000 5 520 20 оцінок)

2349 - переглядів
135 хвилин порцій - 8 складність - 3 з 5
Смажені рулетики з лаваша - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Узбецька кухня, Російська кухня, Болгарська кухня, Корейська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: У фритюрі

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Смажити

опис

Самі звичайні рулети з лаваша - давно вже ні для кого не дивина, страва всім відома і варіантів начинок мільйон. І рецепти їх досить нескладні, доступні й універсальні. Адже простіше простого взяти будь-яку, що подобається начинку, загорнути в лист лаваша, помістити ненадовго в холодильник і все, готово. Такими рулетами можна годувати сім'ю на сніданок, а можна і ситну закуску для гостей приготувати, все залежить від ваших можливостей і фантазії і смакових уподобань. Але я хочу відкрити вам маленький секрет - рулети з лаваша можна і смажити, і начинку приготувати саму незвичайну. Так що, дотримуйтесь моїх порад і давно відома страва стане абсолютно новою. Повірте, це дуже цікава порційна страва точно стане затребуваною на вашому столі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Смажені рулетики з лаваша" (на 100 грам)

  • Білки6.8 гр.
  • Жири17.7 гр.
  • Вуглеводи30.5 гр.
  • Калорії317 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ну, що, приступаємо! По - перше потрібно вибрати правильний лаваш. Для того, щоб рулети легко загорталися, беремо лаваш дуже тонкий і еластичний, найкраще тонкі листи лаваша прямокутної форми середнього розміру.

Крок - 1
02

Попередньо готуємо для рулетиків начинку. Для цього рисову вермішель виймаємо з упаковки, поміщаємо в глибоку посудину і заливаємо кип'яченою водою. Трохи витримавши в воді, перекладаємо на дощечку і нарізаємо ножем, зробивши вермішель трохи коротшою.

Крок - 2
03

Вимиту, очищену моркву тремо на крупну тертку, дрібною тонкою стружкою шаткуємо капусту.

Крок - 3
04

Цибулю ріпчасту очищаємо від лушпиння, миємо й за допомогою гострого ножа рубаємо достатньо дрібними шматочками.

Крок - 4
05

Також дрібно нарізаємо зелень цибулі.

Крок - 5
06

У глибоку посудину кладемо свинячо - яловичий фарш, додаємо нарізану рисову вермішель.

Крок - 6
07

Потім перекладаємо туди ж моркву, капусту і січену цибулю.

Крок - 7
08

Після цього солимо, посипаємо перцем меленим, додаємо мелений імбир і курячий бульйон.

Крок - 8
09

У цю суміш вбиваємо яйця, поливаємо кунжутним маслом і вливаємо соєвий соус. Так, мало не забув, всипаємо ще часникового порошку і починаємо перемішувати.

Крок - 9
10

Дуже ретельно, не поспішаючи, добре весь вміст посудини перемішуємо руками, щоб усі інгредієнти начинки рівномірно перемішалися.

Крок - 10
11

Ну а тепер переходимо безпосередньо до приготування рулетиків.

Крок - 11
12

Дістаємо з упаковки лаваш і акуратно поділяємо на окремі пластинки.

Крок - 12
13

На куточок прямокутного лаваша викладаємо ложкою начинку і загортаємо конвертиком рулет, добре загортаючи начинку, щоб не випадали. В кінці краєчок лаваша змащуємо трохи збитим жовтком яйця і склеюємо таким чином рулетик.

Крок - 13
14

Готові загорнуті рулетики складаємо в контейнер для смаження і опускаємо у фритюрницю з великою кількістю киплячого рослинного масла і обсмажуємо, поки рулетики зарумянятся і стануть хрусткими.

Крок - 14
15

Обсмаживши, дістаємо кошик з рулетами, тримаємо трохи над фритюрницею, щоб стекло зайве масло, викладаємо на тарілки.

Крок - 15
16

Подаємо до столу з соусом Ткемалі або будь-якою приправою на ваш розсуд.

Крок - 16

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Рисова каша - покроковий рецепт, фото 1 Рисова каша 30 4 2 з 5 - детальніше -
Пюре - покроковий рецепт, фото 1 Пюре 30 5 1 з 5 - детальніше -
Теплий пісний салат з квасолею - покроковий рецепт, фото 1 Теплий пісний салат з квасолею 75 4 2 з 5 - детальніше -
Домашня ковбаса - покроковий рецепт, фото 1 Домашня ковбаса 150 7 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Шоколадний Фондан - покроковий рецепт, фото 1 Шоколадний Фондан 30 2 2 з 5 - детальніше -
Пісний суп харчо - покроковий рецепт, фото 1 Пісний суп харчо 60 6 2 з 5 - детальніше -
Бешамель з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Бешамель з сиром 50 1 2 з 5 - детальніше -
Торт бите скло зі сметаною - покроковий рецепт, фото 1 Торт бите скло зі сметаною 60 4 3 з 5 - детальніше -
?>