Укр
Рус
thermomix thermomix
Рулетики Закуски Узбецька кухня

Смажені рулетики з лаваша

135 хвилинпорцій - 8складність - 3 з 5
Смажені рулетики з лаваша - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Узбецька кухня, Російська кухня, Болгарська кухня, Корейська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: У фритюрі

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Смажити

опис

Самі звичайні рулети з лаваша - давно вже ні для кого не дивина, страва всім відома і варіантів начинок мільйон. І рецепти їх досить нескладні, доступні й універсальні. Адже простіше простого взяти будь-яку, що подобається начинку, загорнути в лист лаваша, помістити ненадовго в холодильник і все, готово. Такими рулетами можна годувати сім'ю на сніданок, а можна і ситну закуску для гостей приготувати, все залежить від ваших можливостей і фантазії і смакових уподобань. Але я хочу відкрити вам маленький секрет - рулети з лаваша можна і смажити, і начинку приготувати саму незвичайну. Так що, дотримуйтесь моїх порад і давно відома страва стане абсолютно новою. Повірте, це дуже цікава порційна страва точно стане затребуваною на вашому столі.

Інгредієнти

  • Рисова локшина 400 г.
  • Капуста 1/4 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Фарш м’ясний 700 г.
  • Яйце 3 шт.
  • Цибуля 2 шт.
  • Соєвий соус 1 ст.л
  • Кунжутна олія 2 ст.л
  • Часник 1 ст.л
  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л
  • Імбир 1 ч.л
  • Бульйонні кубики 1 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне 0.7 л.
  • Лаваш 20 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Ну, що, приступаємо! По - перше потрібно вибрати правильний лаваш. Для того, щоб рулети легко загорталися, беремо лаваш дуже тонкий і еластичний, найкраще тонкі листи лаваша прямокутної форми середнього розміру.

    Крок - 1
  2. 02

    Попередньо готуємо для рулетиків начинку. Для цього рисову вермішель виймаємо з упаковки, поміщаємо в глибоку посудину і заливаємо кип'яченою водою. Трохи витримавши в воді, перекладаємо на дощечку і нарізаємо ножем, зробивши вермішель трохи коротшою.

    Крок - 2
  3. 03

    Вимиту, очищену моркву тремо на крупну тертку, дрібною тонкою стружкою шаткуємо капусту.

    Крок - 3
  4. 04

    Цибулю ріпчасту очищаємо від лушпиння, миємо й за допомогою гострого ножа рубаємо достатньо дрібними шматочками.

    Крок - 4
  5. 05

    Також дрібно нарізаємо зелень цибулі.

    Крок - 5
  6. 06

    У глибоку посудину кладемо свинячо - яловичий фарш, додаємо нарізану рисову вермішель.

    Крок - 6
  7. 07

    Потім перекладаємо туди ж моркву, капусту і січену цибулю.

    Крок - 7
  8. 08

    Після цього солимо, посипаємо перцем меленим, додаємо мелений імбир і курячий бульйон.

    Крок - 8
  9. 09

    У цю суміш вбиваємо яйця, поливаємо кунжутним маслом і вливаємо соєвий соус. Так, мало не забув, всипаємо ще часникового порошку і починаємо перемішувати.

    Крок - 9
  10. 10

    Дуже ретельно, не поспішаючи, добре весь вміст посудини перемішуємо руками, щоб усі інгредієнти начинки рівномірно перемішалися.

    Крок - 10
  11. 11

    Ну а тепер переходимо безпосередньо до приготування рулетиків.

    Крок - 11
  12. 12

    Дістаємо з упаковки лаваш і акуратно поділяємо на окремі пластинки.

    Крок - 12
  13. 13

    На куточок прямокутного лаваша викладаємо ложкою начинку і загортаємо конвертиком рулет, добре загортаючи начинку, щоб не випадали. В кінці краєчок лаваша змащуємо трохи збитим жовтком яйця і склеюємо таким чином рулетик.

    Крок - 13
  14. 14

    Готові загорнуті рулетики складаємо в контейнер для смаження і опускаємо у фритюрницю з великою кількістю киплячого рослинного масла і обсмажуємо, поки рулетики зарумянятся і стануть хрусткими.

    Крок - 14
  15. 15

    Обсмаживши, дістаємо кошик з рулетами, тримаємо трохи над фритюрницею, щоб стекло зайве масло, викладаємо на тарілки.

    Крок - 15
  16. 16

    Подаємо до столу з соусом Ткемалі або будь-якою приправою на ваш розсуд.

    Крок - 16

Оцінити рецепт