Укр
Рус
Пиріжки Випічка Таджицька кухня

Смажені пиріжки з яблуками і корицею

( 4.9375 4 516 16 оцінок)

1833 - переглядів
85 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Смажені пиріжки з яблуками і корицею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Таджицька кухня, Литовська кухня, Румунська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Смажити

опис

Смажені пиріжки з яблуками і корицею - один з найпопулярніших десертів, який подавали в «Макдоналдсі» в 90-і роки минулого століття. Хочете оживити свої дитячі спогади? Тоді пропонуємо класичний рецепт цих неймовірно смачних пиріжків.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Смажені пиріжки з яблуками і корицею" (на 100 грам)

  • Білки1.1 гр.
  • Жири23.8 гр.
  • Вуглеводи14.1 гр.
  • Калорії285 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Яблука вимийте і висушіть. Очистіть фрукти від шкірки, розріжте на четвертинки і видаліть серцевину. Наріжте м'якоть тонкими смужками.

Крок - 1
02

Поставте на плиту сковороду і відправте туди яблучну нарізку. Всипте коричневий цукор (можна замінити звичайним білим), мускатний горіх, корицю і солоне масло. Перемішайте інгредієнти і смажте на сильному вогні 5 хвилин. Яблука повинні карамелізуватися. Перекладіть їх на тарілку і остудіть.

Крок - 2
03

Візьміть пласт листкового тіста і розділіть на шматочки по кількості пиріжків. Качалкою розкачайте кожен шматочок в тонкий квадрат розміром приблизно 13 х 13 см.

Крок - 3
04

З одного боку квадрата викладіть карамелізовані яблука, щоб вони зайняли приблизно 1/6 частину поверхні.

Крок - 4
05

Змочіть краї тіста водою, щоб вони краще злиплися. Накрийте начинку другою стороною пласта і ретельно заліпіть виделкою краї.

Крок - 5
06

Розігрійте в каструлі рослинне масло для фритюру. Коли його температура досягне 160-180 градусів, занурте туди пиріжки. Смажте їх на середньому вогні по 1-2 хвилини з кожного боку. Вони повинні добре зарум'янитися.

Крок - 6
07

Готові пиріжки викладайте на рушник, щоб він ввібрав надлишки жиру.

Крок - 7
08

Подавайте смажені пиріжки з яблуками і корицею з варенням або ягідним соусом. Вони рум'яні та хрусткі зовні і ніжні і соковиті всередині, а кориця додає страві особливий аромат. Такі пиріжки можна і запекти. Для цього відправте заготовки в прогріту до 220 градусів духовку на 15-20 хвилин. Пиріжки з яблуками вийдуть такими ж рум'яними і хрусткими, як смажені. Це дійсно той самий популярний десерт з «Макдональдса». Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Вергуни - покроковий рецепт, фото 1 Вергуни 80 3 4 з 5 - детальніше -
Домашня ковбаса в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Домашня ковбаса в духовці 125 6 4 з 5 - детальніше -
Яєчня бовтанка - покроковий рецепт, фото 1 Яєчня бовтанка 35 4 2 з 5 - детальніше -
Домашній майонез з гірчицею - покроковий рецепт, фото 1 Домашній майонез з гірчицею 15 1 2 з 5 - детальніше -