Укр
Рус
thermomix thermomix
Пельмені Другі страви Українська кухня

Смажені пельмені

80 хвилинпорцій - 6складність - 4 з 5
Смажені пельмені - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Рецепт незвичайних пельменів з використанням яловичини і меленої креветки замість звичайної начинки зі свинини. Обсмажте пельмені в невеликій кількості оливкової олії і отримаєте ситну страву до обіду.

Інгредієнти

  • Креветки 500 г.
  • Яловичина 500 г.
  • Імбир 1 ст.л
  • Цибуля 1 шт.
  • Зелена цибуля 1 пуч.
  • Пекінська капуста 3 лист
  • Соєвий соус 2 ст.л
  • Оливкова олія 3 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Спочатку займіться підготовкою начинки майбутніх пельменів. Помістіть заздалегідь очищену від панцира креветку в робочу чашу кухонного комбайна і збивайте до тих пір, поки креветки не перетворяться в однорідну суміш. Відкладіть збиту масу в миску.

    Крок - 1
  2. 02

    А в чашу комбайна закиньте яловичий фарш і трохи збийте. Потім перекладіть подрібнене м'ясо в глибоку миску, додайте заздалегідь очищений і натертий на самій дрібній тертці корінь імбиру і дрібно нарізану ріпчасту цибулю.

    Крок - 2
  3. 03

    Далі киньте заздалегідь вимиту і дрібно нашатковану зелену цибулю, нарізані листя пекінської капусти і раніше підготовлену креветочну суміш, полийте все соєвим соусом і оливковою олією.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер усе рясно присоліть, приправте чорним меленим перцем і добре змішайте всі інгредієнти до повного об'єднання і утворення однорідної густої маси.

    Крок - 4
  5. 05

    Можна приступати до виготовлення самих пельменів. Якщо ви хочете підготувати тісто самі, то вибираємо рецепт звичайного пельменного тіста і виготовляємо. В даному рецепті будемо використовувати готові заготовки під пельмені з тіста. Отже, розміщуємо лист з тіста на тверду поверхню і укладаємо раніше підготовлену начинку по центру.

    Крок - 5
  6. 06

    Умокніте палець в воду, і змочіть края тіста з одного боку. Складіть тісто в форму півмісяця, закривши начинку і, притиснувши руками, запечатайте, акуратно видаливши зайве повітря і щільно закріпивши края. Складіть на шві закріплення тіста кілька дрібних декоративних складок у верхній половині, перш ніж щільно запечатати начинку. Складіть пельмені на посипану борошном поверхню.

    Крок - 6
  7. 07

    Глибоку сковорідку помістіть на плиту, налийте в неї рослинне масло і максимально розігрійте. Помістіть пельмені в гаряче масло, плоскою стороною вниз, не розміщуючи багато штук за один раз, щоб не злиплися і обсмажуйте, поки пельмені не стануть золотисто-коричневими, від 1 до 2 хвилин.

    Крок - 7
  8. 08

    Поверніть пельмені, обсмажуючи, з боку на бік, а потім залийте в сковорідку трохи води і накрийте каструлю кришкою. Додайте вогонь і обсмажуйте, поки вода майже вся не випарується, і пельмені знову почнуть смажитися в маслі, від 5 до 7 хвилин.

    Крок - 8
  9. 09

    Тепер розкрийте сковорідку, і нехай пельмені смажаться ще до тих пір, поки вся вода повністю не випарується, від 2 до 3 хвилин. Готові смажені пельмені викладіть на страву і подавайте з соєвим соусом.

    Крок - 9

Оцінити рецепт