Смажені креветки з часником - чудова середземноморська закуска, яка швидко стане однією з ваших улюблених страв. Ретельно підібране в рецепті поєднання креветок, часнику і перцю чилі створює неймовірну гармонію смаків. Страва проста, але вишукана і фантастично смачна.
Креветки очистіть від панцирів, видаліть голови, хвости і ніжки, а потім розріжте м'ясо уздовж навпіл, але не прорізаючи до кінця, розгорніть і вийміть вену. Ретельно промийте креветки під проточною водою і просушіть паперовими рушниками.
Зубчики часнику очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками. Сушений перець чилі поламайте або поріжте ножицями на невеликі шматочки.
Розігрійте на плиті сковороду з рослинним маслом, додайте трохи вершкового і, коли воно розійдеться, відправте туди нарізаний часник. Перемішайте і всипте шматочки сушеного чилі. Смажте разом до легкого зарум'янювання часнику. Вершкове масло в даному випадку необов'язковий інгредієнт, але воно пом'якшує смак страви і залишає вершковий післясмак.
Коли часник набуде золотистого відтінку, відправте на сковороду підготовлені креветки. Смажте ще буквально пару хвилин, щоб креветки не стали гумовими. Вони повинні просто поміняти колір. В кінці посоліть і поперчіть страву за смаком, полийте свіжовичавленим лимонним соком, посипте подрібненою петрушкою, перемішайте і зніміть сковороду з плити.
Подавайте смажені креветки з часником і перцем чилі на коржиках, хлібці або грінках. Закуска виходить дуже смачною і ароматною. Смачного!
Випадкові рецепти