Укр
Рус
Риба Другі страви Середземноморська кухня

Смажені креветки по-в’єтнамськи

( 4.9000 4 510 10 оцінок)

864 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Смажені креветки по-в’єтнамськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Середземноморська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: У фритюрі

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Смажені креветки по-в'єтнамськи готуються у фритюрі і тому виходять золотистими і хрусткими зовні і ніжними всередині. У рецепті описується, як правильно посмажити креветки в паніровці у в'єтнамському стилі і зробити смачний вершково-майонезний соус до них.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Смажені креветки по-в’єтнамськи" (на 100 грам)

  • Білки8 гр.
  • Жири6.9 гр.
  • Вуглеводи8.2 гр.
  • Калорії127 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Креветки вимийте, видаліть голови і панцирі. Розріжте м'ясо з боку черевця і вийміть нутрощі (кишечник). Підготовлені креветки викладіть на паперовий рушник і приправте сіллю і перцем за смаком.

Крок - 1
02

Зробіть темпуру. Всипте в миску tempura batter mix (готову суміш для темпура), влийте газовану воду і перемішайте до однорідності.

Крок - 2
03

Поставте на плиту сковороду, влийте рослинне масло для фритюру і розігрійте до 170 градусів. Занурюйте креветки в підготовлену темпуру і відправляйте в гаряче масло. Коли опускаєте креветки в каструлю, смикайте їх трохи за хвостики, щоб масло краще проникло в темпуру. Так панірування вийде смачніше.

Крок - 3
04

Смажте креветки у фритюрі приблизно 4 хвилини. Вони повинні стати золотистими. Час від часу виймайте їх з фритюру на пару секунд і повертайте назад. Готові креветки перекладайте шумівкою на решітку, щоб вони охололи і стік зайвий жир.

Крок - 4
05

Поки остигають креветки, приготуйте вершково-майонезний соус. Надішліть в миску майонез, згущене молоко, жирні вершки і лимонний сік і перемішайте до однорідності.

Крок - 5
06

У готовий соус перекладіть креветки і перемішайте, щоб вони рівномірно розподілилися між ними.

Крок - 6
07

Покрийте блюдо листям салату, зверху викладіть смажені креветки по-в'єтнамськи в вершково-майонезному соусі і присипте кокосовою стружкою або тертим кокосовим горіхом. Подавайте з пивом. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Банановий пиріг - покроковий рецепт, фото 1 Банановий пиріг 60 6 3 з 5 - детальніше -
Печеня в горщиках з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Печеня в горщиках з куркою 50 5 3 з 5 - детальніше -
Сирне суфле з желатином - покроковий рецепт, фото 1 Сирне суфле з желатином 35 2 2 з 5 - детальніше -
Картопля з беконом - покроковий рецепт, фото 1 Картопля з беконом 120 3 3 з 5 - детальніше -