Креветки - це морепродукти, які вважаються делікатесом в багатьох країнах світу, особливо у тих, що знаходяться далеко від моря. Посмажте креветки з часником, це дуже смачно.
Головний інгредієнт цієї страви - королівські креветки. Вам знадобляться свіжо - морожені або морожені морепродукти, тільки щоб вони не були заздалегідь зварені. Це легко дізнатися за кольором. Свіжі креветки мають темно - зелений або рожево - прозорий колір. Разморозьте заморожені морепродути при кімнатній температурі або в злегка теплій воді.
Тепер візьміть кожну креветку і за допомогою кухонних ножиць відріжте частину голови, лапи і плавники на хвості. А також розріжте ножицями уздовж по спині панцир і, одягнувши ножем, витягніть кишку з переварено. їжею. Закінчивши чистити креветки, не забудьте їх ретельно помити в холодній воді.
Сковорідку поставте на вогонь і налийте рослинне масло. Коли воно нагріється, відправте в сковорідку почищені королівські креветки. На середньому вогні обсмажте морепродукти до золотистого кольору з обох сторін. Готові креветки зі сковорідки перемістіть на сито, щоб позбутися від зайвого жиру.
Головки часнику розділіть на зуби і очистіть від лушпиння. Подрібніть ножем або пропустіть через чеснокодавку. Налийте в сковорідку трохи рослинного масла і відправте в неї подрібнений часник. Помішуючи, підсмажте до золотистого кольору. Слідкуйте, щоб не підгорів. Готовий часник на час перекладіть в окрему миску.
У цю ж сковорідку налийте ще трохи рослинного масла. Невелику цибулину очистіть від лушпиння і сполосніть під прохолодною водою. На кухонній дошці наріжте невеликими кубиками і відправте в розігріту олію. Помішуючи, підсмажте протягом декількох хвилин.
У сковорідку до цибулі киньте підсмажені раніше креветки. Посоліть і посипте цукром, перемішайте. Додайте посмажений раніше часник. Кілька пір'їн зеленої цибулі помийте і поріжте дрібними кільцями. Подрібнену цибулю киньте в сковорідку до креветок. Все ретельно перемішайте.
Через кілька хвилин готові смажені креветки з часником перемістіть зі сковорідки в тарілку. Зверху можна посипати невеликою кількістю подрібненої зеленої цибулі. Смачного!
Випадкові рецепти