Укр
Рус
Риба Другі страви Середземноморська кухня

Смажені кальмари

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

721 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Смажені кальмари - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Середземноморська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Смачні морепродукти. Рецепт фаршированих, смажених кальмарів, яким легко слідувати.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Смажені кальмари" (на 100 грам)

  • Білки8.9 гр.
  • Жири4.7 гр.
  • Вуглеводи10.1 гр.
  • Калорії121 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку ретельно очистіть, і промийте в холодній воді кальмари. Покладіть кальмари в неглибоку миску або форму, щільно притуливши один до одного. Залийте кальмари в мисці соєвим соусом, рясно посипте куркумою і приправте свіжовіджатим соком з лайма. Добре перемішайте кальмари і залиште маринуватися протягом 30 хвилин. Тримайте в стороні.

Крок - 1
02

Залийте рослинне або оливкове масло у великій сотейник і розігрійте на середньому або сильному вогні. Додайте в сотейник заздалегідь очищений від лушпиння та дрібно нарізаний часник і зелений перець чилі, обсмажуйте, помішуючи, кілька хвилин.

Крок - 2
03

Додайте так само в сотейник очищену і нашатковану червону цибулю і обсмажте, помішуючи, кілька секунд.

Крок - 3
04

Далі додайте в сотейник до решти продуктів попередньо вимиті і дрібно нарізані гриби і готуйте ще 1 хвилину. Засипте так само терту моркву, нарізаний кубиками червоний солодкий перець і зелену цибулю. Перемішайте все і смажте до розм'якшення овочів.

Крок - 4
05

Тепер додайте в сотейник м'ясний фарш (будь-яке м'ясо) і смажте, помішуючи, 2 хвилини. Засипте так само мелений порошок чилі, сіль, чорний мелений перець і універсальне борошно. Добре все перемішайте і просмажте близько 5 хвилин.

Крок - 5
06

Наповніть приготовленою сумішшю кожну мариновану трубу кальмара. Закріпіть отвір кальмарів зубочисткою і відкладіть поки в сторону.

Крок - 6
07

Умочіть фаршировані кальмари в суміші збитих яєць. А потім обваляйте їх в пряному борошні.

Крок - 7
08

Обсмажте кальмари в невеликій кількості рослинного масла або у фритюрі протягом 3 хвилин. Не пересмажуйте, кальмари стануть жорсткими. Подавайте смачні фаршировані смажені кальмари гарячими з соусом!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пісні щі - покроковий рецепт, фото 1 Пісні щі 80 6 3 з 5 - детальніше -
Манти з гарбуза - покроковий рецепт, фото 1 Манти з гарбуза 65 4 4 з 5 - детальніше -
Ескалоп з індички - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп з індички 45 2 2 з 5 - детальніше -
Салат Цезар з помідорами - покроковий рецепт, фото 1 Салат Цезар з помідорами 35 4 3 з 5 - детальніше -