Укр
Рус
Гриби в духовці Другі страви Польська кухня

Смажені гриби в сметані з цибулею

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

822 - переглядів
30 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Смажені гриби в сметані з цибулею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Польська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Смажені гриби в сметані з цибулею - смачне і ароматне доповнення до будь-якого гарніру. Печериці підкреслять смак кукурудзяної поленти, доповнять картопляні страви або спагетті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Смажені гриби в сметані з цибулею" (на 100 грам)

  • Білки3.2 гр.
  • Жири9.3 гр.
  • Вуглеводи3.9 гр.
  • Калорії114 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У глибоку ємність влийте сметану. Можна використовувати продукт будь-якої жирності. В якості альтернативи підійдуть вершки, або грецький або простий йогурт без добавок. Всипте в молочний продукт просіяне борошно. Переміксуйте суміш вінчиком до однорідного стану. Додайте натертий на дрібній тертці часник. Перемішайте і відставте в сторону.

Крок - 1
02

Для приготування, вибирайте свіжі шампіньйони невеликого або середнього розміру. Ретельно вимийте їх і просушіть. Почистіть капелюшок, зріжте край ніжки і наріжте гриби тонкими слайсами.

Крок - 2
03

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, видаліть хвостики і наріжте дрібними кубиками.

Крок - 3
04

Поставте на плиту невелику глибоку сковороду. Влийте оливкову або соняшникову олію. Додайте вершкове і дайте йому повністю розтанути на середньому вогні. Викладіть в жаровню цибулю. Переміксуйте, притрусіть сіллю і чорним меленим перцем. Обсмажте, постійно помішуючи, до золотистого кольору.

Крок - 4
05

Надішліть на сковороду печериці. Коли гриби віддадуть частину рідини, зберіть її ложкою в невелику ємність. Отриманий бульйон влийте в сметану і переміксуйте. Надішліть суміш в жаровню.

Крок - 5
06

Тушкуйте гриби протягом 10-15 хвилин, до повної готовності. Перед тим, як зняти печериці з вогню, додайте трохи солі. Всипте дрібно нарізану свіжу петрушку з зеленою цибулею. Можна використовувати будь-яку зелень на ваш смак. Викладіть страву на порційне блюдо і подавайте на стіл в гарячому вигляді. Приємного вам апетиту!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Каша перлова на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Каша перлова на молоці 30 1 3 з 5 - детальніше -
Чебуреки в сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Чебуреки в сковороді 60 3 3 з 5 - детальніше -
Річкова риба запечена в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Річкова риба запечена в духовці 50 3 3 з 5 - детальніше -