Смажені гриби в сметані з цибулею - смачне і ароматне доповнення до будь-якого гарніру. Печериці підкреслять смак кукурудзяної поленти, доповнять картопляні страви або спагетті.
У глибоку ємність влийте сметану. Можна використовувати продукт будь-якої жирності. В якості альтернативи підійдуть вершки, або грецький або простий йогурт без добавок. Всипте в молочний продукт просіяне борошно. Переміксуйте суміш вінчиком до однорідного стану. Додайте натертий на дрібній тертці часник. Перемішайте і відставте в сторону.
Для приготування, вибирайте свіжі шампіньйони невеликого або середнього розміру. Ретельно вимийте їх і просушіть. Почистіть капелюшок, зріжте край ніжки і наріжте гриби тонкими слайсами.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, видаліть хвостики і наріжте дрібними кубиками.
Поставте на плиту невелику глибоку сковороду. Влийте оливкову або соняшникову олію. Додайте вершкове і дайте йому повністю розтанути на середньому вогні. Викладіть в жаровню цибулю. Переміксуйте, притрусіть сіллю і чорним меленим перцем. Обсмажте, постійно помішуючи, до золотистого кольору.
Надішліть на сковороду печериці. Коли гриби віддадуть частину рідини, зберіть її ложкою в невелику ємність. Отриманий бульйон влийте в сметану і переміксуйте. Надішліть суміш в жаровню.
Тушкуйте гриби протягом 10-15 хвилин, до повної готовності. Перед тим, як зняти печериці з вогню, додайте трохи солі. Всипте дрібно нарізану свіжу петрушку з зеленою цибулею. Можна використовувати будь-яку зелень на ваш смак. Викладіть страву на порційне блюдо і подавайте на стіл в гарячому вигляді. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти