Укр
Рус
Морозиво Десерти Французька кухня

Смажене морозиво

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

732 - переглядів
35 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Смажене морозиво - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня, Американська кухня, Кухня Данії

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: У фритюрі

Для матусь та дітей: Для дітей

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Смажене морозиво — маловідомий у нас десерт, надзвичайно популярний в Азії, особливо в Китаї. Незважаючи на те, що назва звучить як оксюморон, це справді морозиво, і воно справді смажиться у фритюрі. Обсмажування триває не більше хвилини, тому до кінця розтанути воно не встигає. Виходить надзвичайно, але смачно. Як правильно готувати смажене морозиво, читайте у рецепті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Смажене морозиво" (на 100 грам)

  • Білки3.1 гр.
  • Жири43.5 гр.
  • Вуглеводи24.4 гр.
  • Калорії507 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Відразу поставте грітися олію для фритюру. На момент смаження його температура має досягти 180–185 градусів. Морозиво (будь-яке на ваш розсуд) розділіть на порції і відправте в чашу з льодом, а краще в морозильну камеру. Поки морозиво застигає, з борошна, яйця, соди та крижаної води зробіть темпуру (кляр). За бажанням можна додати до суміші трохи ванілі. Готову темпуру бажано постійно тримати в мисці з льодом.

Крок - 1
02

Морозиво, що добре застигло, порціями виймайте з морозильника і спочатку пануйте в сухарях панко (якщо любите кокоси, можете змішати сухарі з кокосовою стружкою).

Крок - 2
03

Потім занурюйте у темпуру. А потім знову обвалюйте в панірувальних сухарях - і відразу ж відправляйте у фритюр. Смажте морозиво, поки панування не набуде апетитного золотаво-коричневого відтінку.

Крок - 3
04

Після цього швидко перекладайте смажене морозиво на тарілку, покривайте шоколадним сиропом і зверху присипайте кольоровим цукровим посипанням.

Крок - 4
05

Тепер можна продегустувати те, що вийшло. Під шаром панування морозиво злегка розтануло і перетворилося на ніжний крем. Однак воно все ще холодне. Поєднання гарячого панування та холодної начинки робить смажене морозиво оригінальним та фантастично смачним. Це один з найбільш незвичайних, але при цьому апетитних десертів, що запам'ятовуються.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Яєчня в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Яєчня в мультиварці 75 4 3 з 5 - детальніше -
Швидкий хліб - покроковий рецепт, фото 1 Швидкий хліб 120 1 2 з 5 - детальніше -
Сухофрукти по-марокканські - покроковий рецепт, фото 1 Сухофрукти по-марокканські 30 1 2 з 5 - детальніше -
Кокосове печиво - покроковий рецепт, фото 1 Кокосове печиво 50 3 3 з 5 - детальніше -