Смажене куряче філе з помідорами і сиром - один з найпопулярніших рецептів, тому що ви можете зробити це для вечірок, побачень, свят. Це ідеальний рецепт для будь-якого випадку, або навіть якщо його немає взагалі, і ви просто хочете швидко перекусити або повечеряти.
Нагрійте оливкову чи рослинну олію у великій сковороді, на середньому вогні. Покладіть в розігріте масло попередньо вимиту і просушену курку (філе).
Приправте відразу м'ясо сіллю і чорним меленим перцем. Обсмажуйте куряче філе з одного боку протягом 6-8 хвилин, потім переверніть і приправте іншу сторону сіллю, чорним меленим перцем і італійською приправою (можна на свій вибір спеції до м'яса).
Готуйте ще 6-8 хвилин або поки курка не повністю просмажиться і знайде легку золотисту скориночку. Потім перенесіть готове філе на тарілку і відставте на час в сторону.
В ту ж сковороду додайте по необхідності масло і засипте попередньо очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник. Смажте часник, постійно мішаючи, до насиченої ароматності близько 1 хвилини.
Тепер налийте в сковорідку біле вино, щоб знежирити сковороду, і томіть, зіскрібаючи коричневі шматочки з боків і дна ємності кухонною лопаткою. Додайте в сковорідку консервовані цілі помідори.
Потім помийте під проточною водою, наріжте невеликими шматочками і відправте теж в сковорідку свіжі помідори, знову засипте трохи італійської приправи і консервовані каперси. Добре перемішайте вміст і томіть близько 4 хвилин.
Тепер поверніть раніше обсмажену курку на сковороду і повністю занурте її в соусі. Покрийте кожен шматок курячого філе заздалегідь нарізаною невеликими шматочками моцарелою, накрийте сковорідку кришкою і томіть вміст близько 10 хвилин не перемішуючи.
Прикрасьте готове смажене куряче філе з помідорами і сиром свіжою попередньо вимитою і дрібно нашаткуованою зеленню (можна використовувати петрушку, кріп або базилік) і насолоджуйтеся апетитною м'ясною стравою. Подавайте курку до обіднього столу обов'язково гарячою.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти