Смажена тілапія на сковороді за цим рецептом виходить неймовірно апетитною. Вона трохи хрустка зовні і ніжна всередині. Перевага страви в тому, що вона готується всього за 30 хвилин. Додайте до смаженої тилапії овочевий соус або будь-який інший гарнір - і вийде ситна і смачна вечеря.
Філе тілапії має бути повністю розмороженим. Посушіть його паперовими рушниками, щоб прибрати залишки вологи. Важливо, щоб тілапія перед приготуванням була сухою.
Посоліть і поперчіть рибу з обох сторін за смаком. Додайте сушений часник і теж розподіліть по обидва боки. Виконайте те ж саме з сушеною паприкою і базиліком.
Збризніть тилапію з обох сторін рослинним маслом (у нас оливкове, але можна взяти будь-яке, що підходить для смаження: соняшникове, кукурудзяне, кунжутне, рапсове).
Поставте антипригарну або чавунну сковороду на сильний вогонь. Якщо необхідно, додайте трохи рослинного масла, але не забувайте, що риба вже промаслена, тому не переборщіть. Викладіть на сковороду підготовлене філе тілапії.
Смажте по 3-4 хвилини з кожного боку. Риба повинна покритися апетитною скоринкою. Перекладіть готову тилапію на блюдо і обсмажте залишене філе.
Смажена тілапія на сковороді готова. Присипте її подрібненою петрушкою і подайте на стіл зі шматочками лайма чи лимона.
Перед дегустацією вичавіть з цитруса сік на рибу - і пробуйте. Тілапія дуже ніжна, м'яка і неймовірно смачна. На гарнір можна подати варений рис, кускус, картопляне пюре або картоплю фрі. З тілапією, смаженої за цим рецептом, добре поєднується практично будь-який овочевий соус. Але така риба хороша і без гарніру. Смачного!
Випадкові рецепти