Смажена тилапія - проста, але смачна рибна страва. Пропонуємо зробити її японською - з соусом теріяки, бланширвоанними овочами і відвареним рисом. Рецепт приготування смаженої тилапії нескладний, але в результаті в домашніх умовах вийде страва ресторанного рівня, яка підходить і для романтичної вечері, і для святкового столу.
Розігрійте на сковороді оливкову олію. Часник очистіть від лушпиння, наріжте тонкими слайсами і відправте в сковорідку. Додайте нарізаний тонкою соломкою імбир і, помішуючи, смажте часник з імбиром до легкого зарум'янювання та появи апетитного аромату.
Влийте соєвий соус, рисовий оцет та мирин (рисове вино).
Всипте цукор (бажано коричневий, але можна і звичайний білий) та пластівці перцю чилі. Перемішайте інгредієнти, доведіть до кипіння і томіть на повільному вогні до загусання (близько 8 хвилин). Готовий соус теріяки зніміть з плити і поки що відставте.
Філе тилапії вимийте, просушіть і приправте за смаком сіллю та свіжомеленим чорним перцем. Підготовлену рибу викладіть на змащену оливковою олією сковороду-гриль і підсмажте до золотистої скориночки з обох боків. Потім зменште вогонь до мінімуму, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте тилапію ще 5 хвилин, щоб вона стала дуже ніжною.
Сервіруйте страву. Викладіть на тарілку попередньо приготовлені овочі (бланшовану або тушковану цвітну капусту, броколі, моркву, дайкон тощо). Поруч покладіть нарізану порційними шматочками рибу, полийте раніше зробленим соусом теріяки і присипте смаженим кунжутом і подрібненою зеленою цибулею. Смажена тилапія за цим рецептом виходить соковитою, м'якою, ароматною і напрочуд смачною.
Випадкові рецепти