Укр
Рус
Риба Другі страви Італійська кухня

Смажена тилапія

( 4.7143 4 57 7 оцінок)

722 - переглядів
25 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Смажена тилапія - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня, Середземноморська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Смажена тилапія - проста, але смачна рибна страва. Пропонуємо зробити її японською - з соусом теріяки, бланширвоанними овочами і відвареним рисом. Рецепт приготування смаженої тилапії нескладний, але в результаті в домашніх умовах вийде страва ресторанного рівня, яка підходить і для романтичної вечері, і для святкового столу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Смажена тилапія" (на 100 грам)

  • Білки6.5 гр.
  • Жири5 гр.
  • Вуглеводи24.8 гр.
  • Калорії168 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Розігрійте на сковороді оливкову олію. Часник очистіть від лушпиння, наріжте тонкими слайсами і відправте в сковорідку. Додайте нарізаний тонкою соломкою імбир і, помішуючи, смажте часник з імбиром до легкого зарум'янювання та появи апетитного аромату.

Крок - 1
02

Влийте соєвий соус, рисовий оцет та мирин (рисове вино).

Крок - 2
03

Всипте цукор (бажано коричневий, але можна і звичайний білий) та пластівці перцю чилі. Перемішайте інгредієнти, доведіть до кипіння і томіть на повільному вогні до загусання (близько 8 хвилин). Готовий соус теріяки зніміть з плити і поки що відставте.

Крок - 3
04

Філе тилапії вимийте, просушіть і приправте за смаком сіллю та свіжомеленим чорним перцем. Підготовлену рибу викладіть на змащену оливковою олією сковороду-гриль і підсмажте до золотистої скориночки з обох боків. Потім зменште вогонь до мінімуму, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте тилапію ще 5 хвилин, щоб вона стала дуже ніжною.

Крок - 4
05

Сервіруйте страву. Викладіть на тарілку попередньо приготовлені овочі (бланшовану або тушковану цвітну капусту, броколі, моркву, дайкон тощо). Поруч покладіть нарізану порційними шматочками рибу, полийте раніше зробленим соусом теріяки і присипте смаженим кунжутом і подрібненою зеленою цибулею. Смажена тилапія за цим рецептом виходить соковитою, м'якою, ароматною і напрочуд смачною.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат з грейпфрутом та авокадо - покроковий рецепт, фото 1 Салат з грейпфрутом та авокадо 25 3 1 з 5 - детальніше -
Бутерброди з червоною ікрою - покроковий рецепт, фото 1 Бутерброди з червоною ікрою 20 3 2 з 5 - детальніше -
Паста з соусом болоньєзе - покроковий рецепт, фото 1 Паста з соусом болоньєзе 40 3 3 з 5 - детальніше -