Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати свинячу печінку так, щоб вийшло по-справжньому смачна, калорійна і затребувана страва. Як правило, свиняча печінка жорстка, тому багато господинь відмовляються використовувати її в приготуванні їжі. Але ми знаємо що потрібно зробити, щоб створити з цього продукту шалену страву, яка обов'язково сподобається вашим домашнім, а може ще й доведеться поділитися досвідом з подругами. Свинячу смажену печінку, приготовлену за нашим рецептом, можна сміливо включати в повсякденне меню і навіть пригощати гостей, адже страва виходить ніжною, соковитою і з дуже яскравим смаком. Незважаючи на те, що свиняча печінка - їжа на любителя, ми знаємо, як приготувати її настільки смачною, щоб сподобатися навіть самим вимогливим гурманам.
Перш за все, потрібно вибрати гарну печінку. Вона повинна бути гладкою на вигляд, вологою і блискучою. Якщо на ній є якісь пошкодження - це може бути наслідком розриву жовчного, тоді печінка буде гірка, і страва навряд чи буде мати бажаний смак. Також важливо звернути увагу на колір печінки, він повинен бути червоний з коричневим. Існує багато способів, щоб позбутися від гіркоти, властивої печінки. Її замочують у молоці, попередньо приварюють. Ми ж рекомендуємо просто опустити її на 20 хвилин в теплу воду, і цього буде цілком достатньо.
В даному рецепті ми використовуємо невелику кількість печінки, тому ви просто додавайте інгредієнти, якщо плануєте приготувати порцію побільше. Отже, печінку ріжемо на невеликі шматочки. Для цього спочатку нарізаємо слайсами товщиною не більше одного сантиметра, а потім розрізаємо кожен з них на шматочки, приблизно по 5 сантиметрів.
Тепер солимо і перчимо печінку, добре перемішуємо і відправляємо на розігріту з рослинним маслом сковорідку. Періодично помішуючи, готуємо на середньому вогні хвилин 5 і дістаємо печінку на тарілку.
Після цього чистимо від лушпиння зубчик часнику і ріжемо його тоненькими слайсами. Також чистимо цибулину і нарізаємо її соломкою. Відправляємо на сковорідку спочатку часник, злегка обсмажуємо його, а потім додаємо і цибулю, і підсмажуємо все, поки цибуля не підзолотиться. Вміст бажано підсолити.
Тепер повертаємо на сковорідку печінку і продовжуємо готувати страву на середньому вогні близько 7 хвилин. А тепер додаємо наш секретний інгредієнт. Це бренді або ж коньяк. Вливаємо алкоголь в сковорідку і готуємо страву, поки рідини залишиться зовсім небагато. В кінці кидаємо листочок лаврушки і дрібку меленої паприки.
Свиняча печінка, приготована за цим рецептом, виходить просто чудовою. У поєднанні з цибулею і часником специфічний смак і запах свинячої печінки забивається, а з додаванням бренді він стає ще більш пікантним і насиченим. При цьому сама печінка виходить неймовірно м'якою, ніжною, просто тане в роті. Така страва чудово підійде до будь-якого гарніру і порадує вас і ваших близьких.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти