Укр
Рус
Свинина Другі страви Европейская кухня

Смажена свиняча печінка

( 4.9000 4 510 10 оцінок)

2831 - переглядів
35 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Смажена свиняча печінка - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати свинячу печінку так, щоб вийшло по-справжньому смачна, калорійна і затребувана страва. Як правило, свиняча печінка жорстка, тому багато господинь відмовляються використовувати її в приготуванні їжі. Але ми знаємо що потрібно зробити, щоб створити з цього продукту шалену страву, яка обов'язково сподобається вашим домашнім, а може ще й доведеться поділитися досвідом з подругами. Свинячу смажену печінку, приготовлену за нашим рецептом, можна сміливо включати в повсякденне меню і навіть пригощати гостей, адже страва виходить ніжною, соковитою і з дуже яскравим смаком. Незважаючи на те, що свиняча печінка - їжа на любителя, ми знаємо, як приготувати її настільки смачною, щоб сподобатися навіть самим вимогливим гурманам.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Смажена свиняча печінка" (на 100 грам)

  • Білки10.9 гр.
  • Жири8.6 гр.
  • Вуглеводи3.5 гр.
  • Калорії197 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Перш за все, потрібно вибрати гарну печінку. Вона повинна бути гладкою на вигляд, вологою і блискучою. Якщо на ній є якісь пошкодження - це може бути наслідком розриву жовчного, тоді печінка буде гірка, і страва навряд чи буде мати бажаний смак. Також важливо звернути увагу на колір печінки, він повинен бути червоний з коричневим. Існує багато способів, щоб позбутися від гіркоти, властивої печінки. Її замочують у молоці, попередньо приварюють. Ми ж рекомендуємо просто опустити її на 20 хвилин в теплу воду, і цього буде цілком достатньо.

Крок - 1
02

В даному рецепті ми використовуємо невелику кількість печінки, тому ви просто додавайте інгредієнти, якщо плануєте приготувати порцію побільше. Отже, печінку ріжемо на невеликі шматочки. Для цього спочатку нарізаємо слайсами товщиною не більше одного сантиметра, а потім розрізаємо кожен з них на шматочки, приблизно по 5 сантиметрів.

Крок - 2
03

Тепер солимо і перчимо печінку, добре перемішуємо і відправляємо на розігріту з рослинним маслом сковорідку. Періодично помішуючи, готуємо на середньому вогні хвилин 5 і дістаємо печінку на тарілку.

Крок - 3
04

Після цього чистимо від лушпиння зубчик часнику і ріжемо його тоненькими слайсами. Також чистимо цибулину і нарізаємо її соломкою. Відправляємо на сковорідку спочатку часник, злегка обсмажуємо його, а потім додаємо і цибулю, і підсмажуємо все, поки цибуля не підзолотиться. Вміст бажано підсолити.

Крок - 4
05

Тепер повертаємо на сковорідку печінку і продовжуємо готувати страву на середньому вогні близько 7 хвилин. А тепер додаємо наш секретний інгредієнт. Це бренді або ж коньяк. Вливаємо алкоголь в сковорідку і готуємо страву, поки рідини залишиться зовсім небагато. В кінці кидаємо листочок лаврушки і дрібку меленої паприки.

Крок - 5
06

Свиняча печінка, приготована за цим рецептом, виходить просто чудовою. У поєднанні з цибулею і часником специфічний смак і запах свинячої печінки забивається, а з додаванням бренді він стає ще більш пікантним і насиченим. При цьому сама печінка виходить неймовірно м'якою, ніжною, просто тане в роті. Така страва чудово підійде до будь-якого гарніру і порадує вас і ваших близьких.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Борщ з кропивою - покроковий рецепт, фото 1 Борщ з кропивою 40 5 2 з 5 - детальніше -
Юшка з минтая - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з минтая 100 6 3 з 5 - детальніше -
Котлети з консервів - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з консервів 55 4 3 з 5 - детальніше -
Пюре з сочевиці в блендері - покроковий рецепт, фото 1 Пюре з сочевиці в блендері 60 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Кисіль вишневий - покроковий рецепт, фото 1 Кисіль вишневий 20 5 2 з 5 - детальніше -
Рис з овочами та куркою - покроковий рецепт, фото 1 Рис з овочами та куркою 50 4 2 з 5 - детальніше -
Гуляш з чорносливом - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш з чорносливом 80 6 4 з 5 - детальніше -
Макаруни з вершковим кремом - покроковий рецепт, фото 1 Макаруни з вершковим кремом 75 2 4 з 5 - детальніше -