Смажена стручкова квасоля з часником - відмінний гарнір, який також може бути самостійною вегетаріанською стравою. У квасолі багато рослинного білка, який насичує організм і бере участь в будівництві клітин. У рецепті розповідається, як смачно посмажити стручкову квасолю з часником та іншими спеціями.
Стручкову квасолю вимийте і висушіть. Зріжте у стручків кінчики з обох сторін.
Зубчики часнику очистіть від лушпиння і подрібніть в пюре.
Поставте на плиту сковороду і відправте туди оливкове і вершкове масло. Увімкніть вогонь, розігрійте масло і всипте пластівці перцю чилі.
Додайте сушений часник і перемішайте, щоб суміш стала однорідною.
Коли спеції трохи підсмажаться і дадуть аромат, покладіть в сковороду підготовлену стручкову квасолю. Перемішайте інгредієнти, щоб масло зі спеціями обволокло стручки з усіх боків.
Посоліть і поперчіть бстраву за смаком. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте квасолю на середньому вогні 2 хвилини.
Зніміть кришку, перемішайте квасолю і, знову накривши кришкою, смажте ще 1 хвилину. Знову перемішайте квасолю. Звільніть місце в центрі сковороди і відправте туди часникове пюре. Помішуйте його протягом 30-40 секунд, щоб часник злегка присмажився і віддав маслу аромат.
Перемішайте квасолю з часниковим пюре, потримайте на вогні ще близько хвилини і зніміть з плити. Смажена стручкова квасоля з часником готова. Викладіть її на тарілку або блюдо сервіровки і подавайте до столу. В якості соусу підійде сметана (або натуральний йогурт без добавок). Вона компенсує гостроту часнику і перцю і зробить страву ще більш поживною і ситною. Але смажена квасоля хороша і сама по собі, без сметани. Смачного!
Випадкові рецепти