Приготуйте рибу на грилі за нашим рецептом. Завдяки маринаду, риба отримує легкий пекучий смак, а приготування на вугіллі, дає приємний аромат димку і хрустку скоринку.
Рибу очистіть від луски, випотрошіть і ретельно промийте під проточною водою. Обсушіть паперовими рушниками. Гострим ножем зробіть кілька поперечних надрізів з кожного боку.
У глибоку велику миску влийте воду і оцет, посоліть і перемішайте. Покладіть в розсіл рибу і залиште на 10-15 хвилин.
Поки просолюється роху, займіться приготуванням маринаду. У чашу блендера викладіть йогурт, очищений часник, корінь імбиру, листя м'яти, свіжий коріандр.
Зелений перець чилі наріжте кільцями і додайте до решти інгредієнтів. Подрібніть пульсуючими рухами до утворення однорідної пасти.
Отриману суміш викладіть в глибоку миску, додайте мелений перець чилі, сіль, куркуму, пластівці червоного перцю чилі, суміш спецій Гараму масала і Тікка масала, насіння кмину, подрібнене насіння коріандру.
Влийте тамаріндову пасту і рослинне масло. Ретельно перемішайте суміш вінчиком до однорідного стану. Просолену рибу перекладіть на робочу дошку. Промокніть зайву рідину кухонним рушником і перекладіть на деко.
Притрусіть тушку борошном з обох сторін і всередині черевця. Нанесіть маринад на рибу і ретельно розітріть по всій поверхні. Особливу увагу приділіть розрізам і черевцю. При роботі з маринадом використовуйте рукавички, це вбереже руки від можливих опіків від перцю чилі. Рибу накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник на 4-6 годин.
Перед початком готування решітку для гриля змастіть рослинною олією. Замариновану роху покладіть на решітку, зафіксуйте і обсмажуйте на вугіллі по 20 хвилин з кожного боку. Можна приготувати рибу на плиті на сковороді гриль.
Готову страву викладіть на подушку з зеленого салату і свіжих овочів. У розрізи вставте часточки лимона і посипте дрібно нарізаним свіжим коріандром. Смачного!
Випадкові рецепти