Укр
Рус
Риба Другі страви Українська кухня

Смажена риба на грилі в гострому маринаді

( 5.0000 5 510 10 оцінок)

773 - переглядів
45 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Смажена риба на грилі в гострому маринаді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Французька кухня, Грузинська кухня, Узбецька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: На грилі, На мангалі

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Приготуйте рибу на грилі за нашим рецептом. Завдяки маринаду, риба отримує легкий пекучий смак, а приготування на вугіллі, дає приємний аромат димку і хрустку скоринку.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Смажена риба на грилі в гострому маринаді" (на 100 грам)

  • Білки5.3 гр.
  • Жири2.4 гр.
  • Вуглеводи2.9 гр.
  • Калорії48 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Рибу очистіть від луски, випотрошіть і ретельно промийте під проточною водою. Обсушіть паперовими рушниками. Гострим ножем зробіть кілька поперечних надрізів з кожного боку.

Крок - 1
02

У глибоку велику миску влийте воду і оцет, посоліть і перемішайте. Покладіть в розсіл рибу і залиште на 10-15 хвилин.

Крок - 2
03

Поки просолюється роху, займіться приготуванням маринаду. У чашу блендера викладіть йогурт, очищений часник, корінь імбиру, листя м'яти, свіжий коріандр.

Крок - 3
04

Зелений перець чилі наріжте кільцями і додайте до решти інгредієнтів. Подрібніть пульсуючими рухами до утворення однорідної пасти.

Крок - 4
05

Отриману суміш викладіть в глибоку миску, додайте мелений перець чилі, сіль, куркуму, пластівці червоного перцю чилі, суміш спецій Гараму масала і Тікка масала, насіння кмину, подрібнене насіння коріандру.

Крок - 5
06

Влийте тамаріндову пасту і рослинне масло. Ретельно перемішайте суміш вінчиком до однорідного стану. Просолену рибу перекладіть на робочу дошку. Промокніть зайву рідину кухонним рушником і перекладіть на деко.

Крок - 6
07

Притрусіть тушку борошном з обох сторін і всередині черевця. Нанесіть маринад на рибу і ретельно розітріть по всій поверхні. Особливу увагу приділіть розрізам і черевцю. При роботі з маринадом використовуйте рукавички, це вбереже руки від можливих опіків від перцю чилі. Рибу накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник на 4-6 годин.

Крок - 7
08

Перед початком готування решітку для гриля змастіть рослинною олією. Замариновану роху покладіть на решітку, зафіксуйте і обсмажуйте на вугіллі по 20 хвилин з кожного боку. Можна приготувати рибу на плиті на сковороді гриль.

Крок - 8
09

Готову страву викладіть на подушку з зеленого салату і свіжих овочів. У розрізи вставте часточки лимона і посипте дрібно нарізаним свіжим коріандром. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Шашлик з лосося - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з лосося 50 2 2 з 5 - детальніше -
Піца на дріжджах - покроковий рецепт, фото 1 Піца на дріжджах 50 2 3 з 5 - детальніше -
Картопляне пюре з баклажанами - покроковий рецепт, фото 1 Картопляне пюре з баклажанами 60 4 3 з 5 - детальніше -