Укр
Рус
Печінка Другі страви Українська кухня

Смажена печінка з цибулею

( 4.5000 4 54 4 оцінки)

662 - переглядів
30 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Смажена печінка з цибулею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Смажена печінка з цибулею - проста, доступна і дуже популярна страва. Готується воноалегко і швидко, коштує недорого, а виходить апетитною і ситною. Пропонуємо перевірений домашній рецепт приготування печінки на сковороді. Використовувати ми будемо курячу печінку, оскільки вона дуже м'яка та ніжна. На її обсмажування ви витратите не так багато часу, а в результаті потішите сім'ю смачним та поживним обідом або вечерею.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Смажена печінка з цибулею" (на 100 грам)

  • Білки14.7 гр.
  • Жири8.1 гр.
  • Вуглеводи2.3 гр.
  • Калорії145 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Курячу печінку очистіть від плівок і проток, вимийте, відкиньте на друшляк і просушіть. Розігрійте на плиті сковороду і влийте олію для смаження. Відправте туди підготовлену печінку.

Крок - 1
02

Зубчики часнику очистіть від лушпиння, наріжте тонкими слайсами і додайте до печінки.

Крок - 2
03

Червону цибулю звільніть від лушпиння, наріжте тонкими півкільцями і половину відправте в загальну масу (решта знадобиться для подачі).

Крок - 3
04

Потримайте разом на вогні близько 1 хвилини і всипте сіль і чорний мелений перець. Коли печінка знизу змінить колір, переверніть шматочки на зворотний бік.

Крок - 4
05

Готуйте печінку приблизно 3 хвилини. Важливо, щоб сік, що виділяється з неї, став чистим (без домішки крові). Після цього влийте у страву соєвий соус і ретельно перемішайте.

Крок - 5
06

Накрийте кришкою сковороду і готуйте печінку ще 5 хвилин. Через вказаний час зніміть кришку та перемішайте вміст сковорідки. Якщо любите гостре, можете в цей момент додати ще трохи чорного перцю або нарізаний шматочками чилі.

Крок - 6
07

Помішуючи, смажте курячу печінку до випарювання рідини. Після цього можете перекласти її на тарілку сервіровки, присипати зверху спеціально залишеною для цього червоною, а також подрібненою зеленою цибулею, збризнути лимонним соком і подати на обід або вечерю. Найкращим гарніром для печінки послужить варений рис.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Брокколі з гливами - покроковий рецепт, фото 1 Брокколі з гливами 35 3 2 з 5 - детальніше -
Гаспачо з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Гаспачо з сиром 50 4 3 з 5 - детальніше -
Торт «Ананаси на снігу» - покроковий рецепт, фото 1 Торт «Ананаси на снігу» 60 6 3 з 5 - детальніше -