Укр
Рус
Печінка Другі страви Грузинська кухня

Смажена печінка по-грузинськи

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

795 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Смажена печінка по-грузинськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Дієта: Здорове харчування, Спортивне харчування, Корисне харчування

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Смажена печінка по-грузинськи виходить напрочуд соковитою, ніжною та апетитною. У неї пікантний смак та чудовий аромат. У цьому рецепті ми готуватимемо індичу печінку. Але за бажанням її можна замінити курячою, яловичою або навіть свинячою. Печінка вийде настільки смачною, що, спробувавши одного разу, ви надалі робитимете її тільки так!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Смажена печінка по-грузинськи" (на 100 грам)

  • Білки12.6 гр.
  • Жири12.4 гр.
  • Вуглеводи4.5 гр.
  • Калорії181 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Печінку очистіть від проток, вимийте та просушіть паперовими рушниками. За потреби наріжте печінку порційними шматочками. Розігрійте на сковороді олію і викладіть туди печінку.

Крок - 1
02

Накрийте кришкою сковороду і смажте печінку, час від часу знімаючи кришку, щоб перевернути шматочки. Коли печінка поміняє колір, всипте сіль, чорний мелений перець та солодку паприку. Також додайте в страву пропущений через прес або дрібно посічений ножем часник.

Крок - 2
03

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями. Їх теж надішліть у загальну масу.

Крок - 3
04

Червоний болгарський перець вимийте, позбавте насіння, хвостика і перегородок і наріжте тонкими смужками. Покладіть їх у сковороду разом із цибулею.

Крок - 4
05

Перемішайте інгредієнти та знову накрийте сковорідку кришкою. Томіть все разом ще 25 хвилин.

Крок - 5
06

Через зазначений час змішайте курячий бульйон з соєвим соусом і крохмалем і влийте суміш у страву.

Крок - 6
07

Перемішайте вміст сковороди, доведіть до кипіння і на повільному вогні томіть страву до загусання соусу.

Крок - 7
08

В кінці приготування всипте подрібнену петрушку та вимкніть вогонь. Смажена печінка по-грузинськи виходить напрочуд м'якою та соковитою. А на чудовий аромат, який вона випромінює під час тушкування, зникне вся родина. Подавайте смажену печінку на стіл із гарніром у вигляді картопляного пюре. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Яєчня з цибулею - покроковий рецепт, фото 1 Яєчня з цибулею 35 4 3 з 5 - детальніше -
Простий рис з овочами і беконом - покроковий рецепт, фото 1 Простий рис з овочами і беконом 45 5 2 з 5 - детальніше -
Салат м’ясний - покроковий рецепт, фото 1 Салат м’ясний 55 3 3 з 5 - детальніше -