Смажена печінка по-грузинськи виходить напрочуд соковитою, ніжною та апетитною. У неї пікантний смак та чудовий аромат. У цьому рецепті ми готуватимемо індичу печінку. Але за бажанням її можна замінити курячою, яловичою або навіть свинячою. Печінка вийде настільки смачною, що, спробувавши одного разу, ви надалі робитимете її тільки так!
Печінку очистіть від проток, вимийте та просушіть паперовими рушниками. За потреби наріжте печінку порційними шматочками. Розігрійте на сковороді олію і викладіть туди печінку.
Накрийте кришкою сковороду і смажте печінку, час від часу знімаючи кришку, щоб перевернути шматочки. Коли печінка поміняє колір, всипте сіль, чорний мелений перець та солодку паприку. Також додайте в страву пропущений через прес або дрібно посічений ножем часник.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями. Їх теж надішліть у загальну масу.
Червоний болгарський перець вимийте, позбавте насіння, хвостика і перегородок і наріжте тонкими смужками. Покладіть їх у сковороду разом із цибулею.
Перемішайте інгредієнти та знову накрийте сковорідку кришкою. Томіть все разом ще 25 хвилин.
Через зазначений час змішайте курячий бульйон з соєвим соусом і крохмалем і влийте суміш у страву.
Перемішайте вміст сковороди, доведіть до кипіння і на повільному вогні томіть страву до загусання соусу.
В кінці приготування всипте подрібнену петрушку та вимкніть вогонь. Смажена печінка по-грузинськи виходить напрочуд м'якою та соковитою. А на чудовий аромат, який вона випромінює під час тушкування, зникне вся родина. Подавайте смажену печінку на стіл із гарніром у вигляді картопляного пюре. Смачного!
Випадкові рецепти