Невеликий рецепт китайського натхнення: смажена яловичина, маринована в устричному соусі.
В першу чергу займіться підготовкою головного продукту в цьому рецепті - яловичиною. Для початку потрібно правильно вибрати м'ясо. Найперше при виборі яловичини, її необхідно понюхати. Яловичина зобов'язана віддавати легкий молочний запах. Не свіже м'ясо не пахне. Друге, яловичину необхідно ретельно оглянути. Вибрати за відтінком яловичину все ж важко. Адже колір м'яса може бути різним -від насиченого червоного, до рожевого. Ще в м'ясі не повинно бути кривавих патьоків, що утворюються від неправильного забою. Соковиту вирізку з яловичини наріжте тонкими скибочками і покладіть м'ясо в миску.
Засипте в м'ясо трохи солі, чорний мелений перець, залийте соєвий соус і додайте біле столове вино. Потім відокремте прямо в миску до яловичини яєчний білок і додайте трохи кукурудзяного крохмалю. Ретельно перемішайте все, для кращого маринування м'яса і відставте на час в сторону.
Тепер ретельно помийте холодною водою і на обробній дошці дрібно наріжте зелену цибулю. Очистіть від лушпиння часник, а потім дрібно його наріжте або видавіть через чеснокодавку.
Приготуйте соус для обсмажування яловичини. Залийте воду в дрібну миску, додайте устричний соус, білий соєвий соус, вустерширський соус, засипте цукор і крохмаль. Добре перемішайте все, до розчинення сипучих інгредієнтів.
У глибокий сотейник на сильному вогні залийте досить багато оливкового або рослинного масла. Покладіть в сотейник раніше замариновану яловичину і обсмажте в олії, постійно помішуючи, близько десяти секунд і відразу вийміть м'ясо в миску.
Потім обсмажте в цій же сковороді на середньому вогні і в невеликій кількості масла заздалегідь підготовлений часник і імбир близько 15 секунд, додавши раніше приготований соус.
Варіть вміст сковороди близько 20 секунд, а потім додайте присмажені скибочки яловичини і обсмажуйте ще близько 5 хвилин, завершите, посипавши кунжутним маслом. При необхідності відрегулюйте приправу. Смажену мариновану яловичину подавайте, посипавши дрібно нарізаною зеленою цибулею.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти