Смажена локшина - традиційна страва азіатської кухні. Пропонуємо рецепт приготування смаженої локшини по-китайськи з двома видами соєвого соусу: світлим і темним грибним. Перший додасть страві необхідні смакові якості, а другий наситить локшину тонким ароматом грибів і подарує карамельний присмак. Якщо додати в таку локшину овочі та індичку, вийде фантастична страва для святкової сімейної вечері.
Закип'ятіть воду в каструлі і відваріть локшину до напівготовності відповідно до інструкції на упаковці.
Готову локшину відкиньте на друшляк і промийте холодною водою, щоб зупинити процес приготування.
Зелену цибулю вимийте і наріжте великими шматочками. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями.
Відварну або запечену індичку розберіть на волокна. Якщо немає індички, в цій страві можна використовувати будь-яке інше м'ясо на ваш розсуд.
В одній ємності з'єднайте світлий і темний соєвий соус, ароматизований грибами. Додайте кунжутне масло, цукор, рисове вино, воду і подрібнений часник. Перемішайте інгредієнти до однорідності і розчинення кристалів цукру.
На антипригарній сковороді на сильному вогні розігрійте рослинну олію і відправте туди варену локшину. Помішавши, обсмажуйте пару хвилин, щоб локшина злегка почервоніла, а потім перекладіть на тарілку.
У сковороду, де смажилася локшина, відправте нарізану цибулю, злегка підсмажте і поверніть туди локшину. Смажте інгредієнти разом ще хвилину, а потім додайте трохи рослинного масла.
Влийте раніше приготований соус і перемішайте інгредієнти до однорідності. У цей момент локшина почне карамелізуватися і купувати красивий темно-коричневий відтінок.
Додайте на сковороду паростки квасолі, шматочки індички і нарізану зелену цибулю. Перемішайте і смажте ще 2-3 хвилини, поки паростки не стануть прозорими.
В кінці посоліть і поперчіть страву за смаком, перемішайте і вимкніть вогонь. Смажена локшина по-китайськи готова. Викладіть її на тарілку сервіровки і прикрасьте подрібненою свіжою кінзою. Подавайте на стіл гарячою. Смачного!
Випадкові рецепти