Укр
Рус
Бобові Другі страви Мексиканська кухня

Смажена квасоля по-мексиканськи

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

858 - переглядів
30 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Смажена квасоля по-мексиканськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Мексиканська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Смажена квасоля по-мексиканськи - ситна овочева страва з пікантним смаком та апетитним ароматом. Для її приготування потрібні найпростіші та найдоступніші інгредієнти. У цьому рецепті ми пропонуємо доповнити смажену мексиканську квасолю яєчнею-глазуньею. Вийде смачний, поживний та нетривіальний сніданок.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Смажена квасоля по-мексиканськи" (на 100 грам)

  • Білки13.3 гр.
  • Жири10.7 гр.
  • Вуглеводи35 гр.
  • Калорії283 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Квасолю замочіть на ніч у воді.

Крок - 1
02

На наступний день рідину злийте, а квасолю відправте в каструлю, влийте воду, додайте лавровий лист, посоліть і варіть до готовності. З вареної квасолі злийте воду і дайте бобам повністю стекти. Якщо немає часу варити квасолю самостійно, можна купити готову консервовану і використовувати її для приготування страви. Такий варіант теж підійде, проте, якщо є можливість, краще приготувати боби своїми руками. У цьому випадку квасоля по-мексиканськи вийде і корисніше (без шкідливих добавок, які є в магазинній продукції), і смачніше.

Крок - 2
03

Перець чилі вимийте, просушіть та наріжте тонкими кільцями. Розтопіть на сковороді вершкове масло і, помішуючи, смажте подрібнений перець близько 30 секунд.

Крок - 3
04

Відправте на сковорідку з перцем варену квасолю, посоліть і поперчіть до смаку. Продовжуючи помішувати, готуйте боби 5 хвилин. Вони мають стати дуже м'якими.

Крок - 4
05

Прямо на гарячу квасолю розбийте яйця, намагаючись, щоб жовток залишився цілим. Тримайте страву на середньому вогні, доки яйця повністю не приготуються.

Крок - 5
06

Після цього зніміть сковороду з плити та доповніть вміст нарізаним тонкими скибочками авокадо. Присипте страву зверху будь-якою подрібненою зеленню (петрушкою, кропом, кінзою, базиліком тощо) та нарізаним тонкими кільцями перцем чилі. Смажена квасоля по-мексиканськи готова. Страва хоч і проста, але смачна і ситна. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат з копченої курки - покроковий рецепт, фото 1 Салат з копченої курки 45 4 3 з 5 - детальніше -
Салат царський з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Салат царський з грибами 45 3 3 з 5 - детальніше -
Млинці з банановою начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Млинці з банановою начинкою 50 3 3 з 5 - детальніше -