Смажена курка на сковороді - звична страва для багатьох. Але ми пропонуємо оригінальний французький рецепт його приготування. Якщо точно слідувати рекомендаціям, вже через годину у вас на столі буде соковита і ніжна курочка по-французьки.
Філе курячої грудки вимийте, просушіть і покладіть на обробну дошку. Пройдіться по шматочках качалкою для тіста, щоб вони стали м'якшими. Посоліть і поперчіть курку з обох сторін.
В окремій мисці змішайте яйця з молоком.
Вимийте, обтрусіть від вологи і дрібно порубайте ножем свіжу зелень петрушки. Додайте її до молока і яєць.
Всипте сіль і мелений чорний перець. Перемішайте інгредієнти ложкою до однорідності.
Курячі грудки викладіть в ємність і залийте сумішшю. Постарайтеся, щоб вона обволокла крицю з усіх боків.
Борошно насипте в тарілку і запаніруйте в ній курячі грудки.
Розігрійте в сковороді рослинне масло, обсмажте на ньому курку з обох сторін до золотистої скоринки і перекладіть на тарілку.
На сковороду, де смажилася курка, додайте вершкове масло і розтопіть. Зубчики часнику очистіть від лушпиння і пропустіть через прес. Надішліть подрібнений часник на сковороду.
Лимон вимийте, просушіть і зніміть з нього цедру. Додайте цедру до часнику. Перемішайте інгредієнти і доведіть масло до кипіння.
Відразу після цього вилийте на сковороду біле вино, перемішайте і знову доведіть суміш до кипіння.
Поверніть на сковороду курячі грудки, всипте подрібнену петрушку, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте курку ще 15 хвилин.
Смажена курка на сковороді по-французьки готова. Перекладіть грудки на тарілку, полийте соусом, в якому вони готувалися, і прикрасьте свіжою петрушкою. Курка ніжна, соковита і ароматна. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти