З усіма різноманітними стравами з курки, які ми готуємо, від тушкованої птиці до стейка, особливо під час свят, дивно, що куряча печінка не так популярна. Сподіваємося, що з цим чудовим рецептом ви добре приготуєте курячу печінку смажену з цибулею і спеціями. Також ви можете пропустити грибний і цибульний соус разом і просто обсмажити печінку з сіллю, перцем і насолоджуватися нею як є.
В першу чергу акуратно відріжте сухожилля (сполучну тканину) в кожному шматочку курячої печінки. Промийте печінку проточною водою, відцідіть через дрібне сито і складіть субпродукт в окремій мисці до подальшого використання. Коли зайва рідина з продукту піде, приправте печінку сіллю і чорним меленим перцем.
Нагрійте трохи рослинного або оливкового масла в антипригарной сковороді і відправте в неї підготовлену печінку. Обсмажуйте курячу печінку з обох сторін, постійно помішуючи, до золотисто-коричневого кольору і напів-готову перекладіть в тарілку. Відставте поки в сторону.
У цю ж сковорідку долийте трохи рослинного масла (за потребою) та засипте попередньо очищену від лушпиння і нарізану тонкими півкільцями червону цибулю (можна використовувати ріпчасту цибулю). Потім додайте відразу в сковорідку заздалегідь вимиту і дрібно нашатковану зелену цибулю. Краще використовувати білу частину зелені, а саму зелену цибулю залиште на потім для прикраси. Обсмажуйте цибулю, постійно перемішуючи, до її розм'якшення.
Далі додайте в сковорідку попередньо очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник. Обсмажуйте, помішуючи кілька хвилин, до появи насиченого аромату. Тепер засипте в сковороду вимиті і крупно нарізані печериці і смажте, періодично помішуючи, поки гриби не стануть м'якими.
Додайте в сковороду трохи просіяного борошна, добре перемішайте з грибною сумішшю, до повного об'єднання продуктів. Залийте в сковороду воду і обережно перемішайте, щоб соус став гладким. Додайте в соус подрібнений червоний перець чилі. Дайте соусу підготуватися протягом хвилини або двох, поки він не почне густіти.
Потім додайте назад в сковорідку до решти продуктів, раніше обсмажену печінку і готуйте разом з соусом ще 3-5 хвилин або поки субпродукт не буде повністю готовий. Готову смажену курячу печінку з цибулею і спеціями посипте зеленими частинами зеленої цибулі і подавайте до столу.
Випадкові рецепти