Укр
Рус
Салати овочеві Салати Українська кухня

Смажена кукурудза

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

832 - переглядів
25 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Смажена кукурудза - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Смачна ароматна смажена кукурудза - оригінальна закуска до пива. Подавате страву гарячою, з соусом і свіжою зеленню.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Смажена кукурудза" (на 100 грам)

  • Білки2.8 гр.
  • Жири7.5 гр.
  • Вуглеводи14.2 гр.
  • Калорії146 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

При виборі кукурудзи, віддавайте перевагу молодим качанам середнього розміру. Овоч неодмінно повинен бути свіжим. Зерна щільні, не мляві, листя зелене без жовтизни. Качани очистіть від листя і ворсинок. Видаліть хвостики. Обполосніть під проточною водою. Просушіть паперовими рушниками, або дайте обсохнути самостійно.

Крок - 1
02

Розділіть качан поперек навпіл. Кожну половинку розріжте на 2 поздовжніх брусочки.

Крок - 2
03

Поставте на плиту сковороду з товстим дном. Влийте достатню кількість рослинного масла. Воно повинно практично повністю покривати кукурудзу під час термообробки. Можна використовувати оливкове, соняшникове або інше масло за смаком. Розігрійте його на середньому або сильному вогні. Викладіть в жаровню кукурудзяні брусочки. Обсмажте протягом 10-15 хвилин з усіх боків.

Крок - 3
04

Щоб спростити процес перевертання кукурудзи, використовуйте кулінарні щипці. Готова кукурудза повинна бути м'яка, з легко відділяючими від заснування зернами. Смажену страву викладіть на блюдо, застелене паперовими рушниками, і залиште на кілька хвилин. Це позбавить брусочки від зайвого масла.

Крок - 4
05

Притрусіть кукурудзу сіллю і чорним меленим перцем, або перцем чилі. Викладіть закуску на порційне блюдо і прикрасьте свіжою петрушкою або іншою зеленню. Подавайте кукурудзу з кетчупом, майонезом або будь-яким іншим соусом на ваш смак. Приємного вам апетиту!

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Картопля по-французьки - покроковий рецепт, фото 1 Картопля по-французьки 75 4 3 з 5 - детальніше -
Біфштекс з телятини - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс з телятини 45 4 3 з 5 - детальніше -
Хінкалі з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Хінкалі з фаршем 70 4 3 з 5 - детальніше -
Куряче філе під сирною шубою - покроковий рецепт, фото 1 Куряче філе під сирною шубою 45 3 3 з 5 - детальніше -