Смачна ароматна смажена кукурудза - оригінальна закуска до пива. Подавате страву гарячою, з соусом і свіжою зеленню.
При виборі кукурудзи, віддавайте перевагу молодим качанам середнього розміру. Овоч неодмінно повинен бути свіжим. Зерна щільні, не мляві, листя зелене без жовтизни. Качани очистіть від листя і ворсинок. Видаліть хвостики. Обполосніть під проточною водою. Просушіть паперовими рушниками, або дайте обсохнути самостійно.
Розділіть качан поперек навпіл. Кожну половинку розріжте на 2 поздовжніх брусочки.
Поставте на плиту сковороду з товстим дном. Влийте достатню кількість рослинного масла. Воно повинно практично повністю покривати кукурудзу під час термообробки. Можна використовувати оливкове, соняшникове або інше масло за смаком. Розігрійте його на середньому або сильному вогні. Викладіть в жаровню кукурудзяні брусочки. Обсмажте протягом 10-15 хвилин з усіх боків.
Щоб спростити процес перевертання кукурудзи, використовуйте кулінарні щипці. Готова кукурудза повинна бути м'яка, з легко відділяючими від заснування зернами. Смажену страву викладіть на блюдо, застелене паперовими рушниками, і залиште на кілька хвилин. Це позбавить брусочки від зайвого масла.
Притрусіть кукурудзу сіллю і чорним меленим перцем, або перцем чилі. Викладіть закуску на порційне блюдо і прикрасьте свіжою петрушкою або іншою зеленню. Подавайте кукурудзу з кетчупом, майонезом або будь-яким іншим соусом на ваш смак. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти