Смажена картопля з цибулею і яєчнею - справжня палочка-виручалочка для тих, хто хоче приготувати смачну, ситну і швидку вечерю. Інгредієнти для цієї страви є практично завжди на кожній кухні.
Очистіть бульби, промийте під проточною водою і трохи обсушіть паперовими рушниками. Поріжте на невеликі кубики. Для смаження ідеально підходять сорти з вмістом крохмалю не менше 20-25%. Такий овоч не потемніє і не буде гірчити.
Сковороду поставте на середній вогонь і додайте рафіновану рослинну олію. При бажанні можна використовувати смалець. У розігріту жаровню обережно викладіть картоплю.
Цибулю очистіть від лушпиння, обріжте хвостики, наріжте дрібними шматочками і висипте в сковороду. Кількість цибулі можна регулювати за смаком. До овочів влийте воду, накрийте сковороду кришкою і готуйте протягом 20 хвилин.
Очищений часник подрібніть ножем або пропустіть через спеціальний прес і відправте спецію в жаровню. Потім додайте паприку, чорний мелений перець, сіль і ретельно перемішайте, щоб спеції розподілилися рівномірно.
За допомогою лопатки зробіть в картоплі 3 своєрідні виїмки. У них вбийте яйця, в кожну по одному. Зверху посипте страву попередньо обсмаженими шматочками бекону і натертим на крупній тертці сиром. Можна додати відварені або смажені гриби.
Накрийте сковороду кришкою і готуйте страву ще 5 хвилин. Викладіть картоплю з яйцем на порційні тарілки. Посипте дрібно нарізаною зеленою цибулею і іншою свіжою зеленню за смаком. Подавайте на стіл в гарячому вигляді, як самостійну страву з салатом зі свіжих овочів або у вигляді гарніру до м'яса або риби. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти