Укр
Рус
Картопля Другі страви Білоруська кухня

Смажена картопля з цибулею і яєчнею

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

667 - переглядів
40 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Смажена картопля з цибулею і яєчнею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня, Болгарська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Смажена картопля з цибулею і яєчнею - справжня палочка-виручалочка для тих, хто хоче приготувати смачну, ситну і швидку вечерю. Інгредієнти для цієї страви є практично завжди на кожній кухні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Смажена картопля з цибулею і яєчнею" (на 100 грам)

  • Білки5.1 гр.
  • Жири5.1 гр.
  • Вуглеводи12.7 гр.
  • Калорії121 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Очистіть бульби, промийте під проточною водою і трохи обсушіть паперовими рушниками. Поріжте на невеликі кубики. Для смаження ідеально підходять сорти з вмістом крохмалю не менше 20-25%. Такий овоч не потемніє і не буде гірчити.

Крок - 1
02

Сковороду поставте на середній вогонь і додайте рафіновану рослинну олію. При бажанні можна використовувати смалець. У розігріту жаровню обережно викладіть картоплю.

Крок - 2
03

Цибулю очистіть від лушпиння, обріжте хвостики, наріжте дрібними шматочками і висипте в сковороду. Кількість цибулі можна регулювати за смаком. До овочів влийте воду, накрийте сковороду кришкою і готуйте протягом 20 хвилин.

Крок - 3
04

Очищений часник подрібніть ножем або пропустіть через спеціальний прес і відправте спецію в жаровню. Потім додайте паприку, чорний мелений перець, сіль і ретельно перемішайте, щоб спеції розподілилися рівномірно.

Крок - 4
05

За допомогою лопатки зробіть в картоплі 3 своєрідні виїмки. У них вбийте яйця, в кожну по одному. Зверху посипте страву попередньо обсмаженими шматочками бекону і натертим на крупній тертці сиром. Можна додати відварені або смажені гриби.

Крок - 5
06

Накрийте сковороду кришкою і готуйте страву ще 5 хвилин. Викладіть картоплю з яйцем на порційні тарілки. Посипте дрібно нарізаною зеленою цибулею і іншою свіжою зеленню за смаком. Подавайте на стіл в гарячому вигляді, як самостійну страву з салатом зі свіжих овочів або у вигляді гарніру до м'яса або риби. Приємного вам апетиту!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Фруктовий салат "Осінній" - покроковий рецепт, фото 1 Фруктовий салат "Осінній" 20 2 2 з 5 - детальніше -
Салат з авокадо - покроковий рецепт, фото 1 Салат з авокадо 25 2 2 з 5 - детальніше -
Кава латте по-домашньому - покроковий рецепт, фото 1 Кава латте по-домашньому 20 1 2 з 5 - детальніше -
Повидло з персиків - покроковий рецепт, фото 1 Повидло з персиків 65 1 2 з 5 - детальніше -