Укр
Рус
Картопля Другі страви Гавайська кухня

Смажена картопля з грибами та цибулею

( 4.5000 4 56 6 оцінок)

646 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Смажена картопля з грибами та цибулею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Гавайська кухня, Білоруська кухня, Болгарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Практично немає людей, які не люблять смажену картоплю. А якщо її приготувати з грибами і цибулею, то вийде ще смачніше і ароматніше. Обов'язково порадуйте себе цією стравою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Смажена картопля з грибами та цибулею" (на 100 грам)

  • Білки2.3 гр.
  • Жири3 гр.
  • Вуглеводи11.9 гр.
  • Калорії87 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Перед приготуванням смаженої картоплі з грибами і цибулею необхідно підготувати овочі. Почніть з картоплі. Виберіть картоплини середнього розміру і ретельно помийте їх під проточною водою. Бажано навіть потерти трохи щіткою, щоб позбутися від усіх забруднень. Промокніть рушником зайву вологу.

Крок - 1
02

Чистити картоплю від шкірки не треба. Помістіть її на кухонну дошку і за допомогою ножа наріжте пластинками середньої товщини.

Крок - 2
03

Також вам знадобляться гриби. Якщо є можливість, використовуйте королівські печериці з коричневим капелюшком. Вони набагато ароматні, ніж звичайні. Ретельно помийте гриби під проточною водою і відкиньте на друшляк. Підсохлі печериці розріжте на чотири частини.

Крок - 3
04

Від головки часнику відокремте зубчик і очистіть його від лушпиння. Подрібніть часник на кухонній дошці за допомогою ножа.

Крок - 4
05

Дістаньте синю цибулину середнього розміру. Очистіть її від лушпиння і сполосніть під проточною водою. Розріжте овоч навпіл і наріжте тонкими півкільцями.

Крок - 5
06

Як тільки ви підготували всі овочі, поставте на вогонь сковорідку. На дно киньте шматочок вершкового масла. Коли масло розтопиться, відправте в сковорідку нарізаний часник і півкільця синьої цибулі. Постійно помішуючи, трохи підсмажте.

Крок - 6
07

До злегка підсмаженої цибулі з часником відправте нарізану пластинками картоплю. Періодично помішуючи, готуйте картоплю на середньому вогні протягом 15 хвилин.

Крок - 7
08

Поки готується картопля, дістаньте ще одну сковорідку. Киньте трохи вершкового масла і поставте на вогонь. Киньте нарізані печериці в сковорідку. Періодично помішуючи, обсмажте гриби до золотистого кольору.

Крок - 8
09

Підсмажені печериці відправте в сковорідку до картоплі з цибулею. Посоліть за смаком і приправте чорним меленим перцем. Все ретельно перемішайте і через кілька хвилин знімайте з вогню. Смачна і ароматна смажена картопля з цибулею готова. Подавайте гарячою, при бажанні зверху посипте зеленню. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Смузі з авокадо - покроковий рецепт, фото 1 Смузі з авокадо 35 1 2 з 5 - детальніше -
Желе із соку апельсина - покроковий рецепт, фото 1 Желе із соку апельсина 35 2 2 з 5 - детальніше -