Цей рецепт варто спробувати, якщо ви любите готувати в мультиварці. Смажена картопля відмінно підійде як гарнір для легкої вечері.
Перед приготуванням смаженої картоплі в мультиварці, необхідно змастити чашу цього кухонного пристосування. Також ви можете обприскати її антипригарним спреєм. Цей засіб створює тонку масляну плівку на поверхні, тим самим перешкоджаючи пригорянню продуктів.
Основний продукт цієї страви - картопля. Виберіть невеликі картоплини приблизно одного розміру. Ретельно помийте під проточною водою. Можете навіть потерти шкірку щіткою, щоб позбутися від усіх дрібних забруднень. Промокніть вимиту картоплю паперовим рушником. Покладіть на кухонну дошку і наріжте тонкими пластинками приблизно однакової товщини. Викладіть пластинки картоплі на дно чаші мультиварки. Бажано це зробити по спіралі, внахлест один на одного.
Посипте картоплю чорним меленим перцем і часниковим порошком. Намагайтеся рівномірно розподіляти приправу по периметру викладеної картоплі.
Тепер вам знадобиться такий інгредієнт, як сухий цибульний суп Lipton в пакетику. Він являє собою суху суміш, яку зазвичай потрібно заливати окропом. До складу цього пакетика входить наступне: сухі цибульні пластівці, гранули з яловичого бульйону, цибульний порошок, петрушка, насіння селери, перець, чорний перець. Можна використовувати приправи до картоплі на свій смак. Рясно і рівномірно посипте сухою цибулевою сумішшю пластинки картоплі.
І в самому кінці підготовки страви, не забудьте рівномірно полити оливковою олією викладені по спіралі і посипані приправами пластинки картоплі. Накрийте мультиварку кришкою і включіть режим "смаження". Готуйте протягом 40 хвилин, не відкриваючи кришку під час приготування. За цей час смажена картопля в мультиварці повинна стати м'якою і добре підрум'янитися. Смачного!
Випадкові рецепти