Святковий, яскравий вінегрет - страва, що подобається всім і відмінно підходить і для вегетаріанців, і для любителів м'яса, і для тих, хто сидить на дієті або тих, хто поститься. Варіантів приготування вінегрету дуже багато, оскільки набір продуктів може змінюватися як завгодно кожній господині. У цьому рецепті ми пропонуємо вам приготувати вдалий варіант смачного вінегрету, в якому набір інгредієнтів найоптимальніший, щоб зробити цей салат по-справжньому стравою високого рівня.
Буряк, моркву і картоплю гарненько миємо. Потім викладаємо їх в каструлю. Якщо у вас каструля неширока і на дно не вміщаються всі овочі, тоді бажано першим викласти буряк, так як він найдовше вариться.
Заливаємо овочі водою і ставимо на вогонь. Після того, як вода закипить, зменшуємо вогонь і продовжуємо варити овочі. Готовність перевіряємо виделкою або ножем: зварені овочі м'які і легко протикаються. Швидше за всіх вариться картопля, для готовності їй досить півгодини. Для моркви потрібно трохи більше часу або стільки ж, в залежності від сорту.
З буряком трохи складніше, тому що це овоч не зовсім швидкого приготування. Як правило, щоб зваритися, йому потрібно години 2. Деякі господині рекомендують під час приготування підливати холодну воду, це сприяє прискоренню процесу. Після того, як всі овочі зваряться і охолонуть, очистимо їх від шкірки.
Тепер приступаємо до приготування самого вінегрету. Цибулину очистимо від лушпиння і нарізаємо невеликий соломкою. Потім наріжемо відварені картоплю, моркву і буряк приблизно однаковими кубиками.
Потім візьмемо солоні огірки і таким же способом їх подрібнимо.
Зелену цибулю миємо й дрібно нарізаємо. Тепер залишається тільки додати сіль, перець і змішати всі ці інгредієнти.
Якщо ви хочете, щоб вінегрет вийшов однакового кольору, який додасть страві буряк, тоді перемішайте всі складові і заправте їх рослинною олією. Якщо ж ви хочете, щоб вінегрет мав кілька кольорів, тоді буряк і інші інгредієнти змащуємо рослинним маслом спочатку окремо, а потім вже разом.
Щоб красиво його подати на стіл, можна використовувати прямокутну, круглу або будь-яку іншу форму для салатів. Зверху можна прикрасити зеленню петрушки. Гарний, апетитний і безсумнівно смачний вінегрет готовий. Залишилося тільки пригостити ним гостей або домочадців і насолодитися результатом.
Випадкові рецепти