Укр
Рус
thermomix thermomix
Вінегрет Салати Російська кухня

Смачний вінегрет

140 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Смачний вінегрет - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Святковий, яскравий вінегрет - страва, що подобається всім і відмінно підходить і для вегетаріанців, і для любителів м'яса, і для тих, хто сидить на дієті або тих, хто поститься. Варіантів приготування вінегрету дуже багато, оскільки набір продуктів може змінюватися як завгодно кожній господині. У цьому рецепті ми пропонуємо вам приготувати вдалий варіант смачного вінегрету, в якому набір інгредієнтів найоптимальніший, щоб зробити цей салат по-справжньому стравою високого рівня.

Інгредієнти

  • Картопля 6 шт.
  • Морква 3 шт.
  • Буряк 4 шт.
  • Огірок солоний 6 шт.
  • Зелена цибуля 1 пуч.
  • Масло рослинне 30 мл.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Буряк, моркву і картоплю гарненько миємо. Потім викладаємо їх в каструлю. Якщо у вас каструля неширока і на дно не вміщаються всі овочі, тоді бажано першим викласти буряк, так як він найдовше вариться.

    Крок - 1
  2. 02

    Заливаємо овочі водою і ставимо на вогонь. Після того, як вода закипить, зменшуємо вогонь і продовжуємо варити овочі. Готовність перевіряємо виделкою або ножем: зварені овочі м'які і легко протикаються. Швидше за всіх вариться картопля, для готовності їй досить півгодини. Для моркви потрібно трохи більше часу або стільки ж, в залежності від сорту.

    Крок - 2
  3. 03

    З буряком трохи складніше, тому що це овоч не зовсім швидкого приготування. Як правило, щоб зваритися, йому потрібно години 2. Деякі господині рекомендують під час приготування підливати холодну воду, це сприяє прискоренню процесу. Після того, як всі овочі зваряться і охолонуть, очистимо їх від шкірки.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер приступаємо до приготування самого вінегрету. Цибулину очистимо від лушпиння і нарізаємо невеликий соломкою. Потім наріжемо відварені картоплю, моркву і буряк приблизно однаковими кубиками.

    Крок - 4
  5. 05

    Потім візьмемо солоні огірки і таким же способом їх подрібнимо.

    Крок - 5
  6. 06

    Зелену цибулю миємо й дрібно нарізаємо. Тепер залишається тільки додати сіль, перець і змішати всі ці інгредієнти.

    Крок - 6
  7. 07

    Якщо ви хочете, щоб вінегрет вийшов однакового кольору, який додасть страві буряк, тоді перемішайте всі складові і заправте їх рослинною олією. Якщо ж ви хочете, щоб вінегрет мав кілька кольорів, тоді буряк і інші інгредієнти змащуємо рослинним маслом спочатку окремо, а потім вже разом.

    Крок - 7
  8. 08

    Щоб красиво його подати на стіл, можна використовувати прямокутну, круглу або будь-яку іншу форму для салатів. Зверху можна прикрасити зеленню петрушки. Гарний, апетитний і безсумнівно смачний вінегрет готовий. Залишилося тільки пригостити ним гостей або домочадців і насолодитися результатом.

    Крок - 8

Оцінити рецепт