Укр
Рус
Сирний Соуси Італійська кухня

Смачний сирний соус

( 4.6250 4 58 8 оцінок)

825 - переглядів
45 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Смачний сирний соус - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Ви не повірите, як швидко і просто можна приготувати цей ароматний рецепт сирного соусу. Сир, нарізаний маринований халапеньйо, часниковий порошок, мелений чилі, мелений тмин, сіль і перець разом створюють чудовий і смачний сирний соус, який вживається різними способами. Неважливо, наллєте ви його трохи на запечену картоплю або тушковані овочі, або будете використовувати як соус для чіпсів або свіжих овочів, вам це все одно сподобається.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Смачний сирний соус" (на 100 грам)

  • Білки10.5 гр.
  • Жири14.3 гр.
  • Вуглеводи8.1 гр.
  • Калорії213 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Поставте на плиту сотейник або невелику сковороду. Розігрійте її на невеликому вогні. Коли сковорідка розігріється, покладіть в неї нарізане невеликими шматочками вершкове масло і повністю розтопіть.

Крок - 1
02

До розтопленого масла насипте пшеничне борошно, бажано вищого сорту. Перш ніж покласти борошно в сотейник, не забудьте його просіяти, щоб там не виявилося зайвих і непотрібних домішок. Щоб в результаті вийшов соус без грудок. За допомогою вінчика перемішайте борошно з вершковим маслом, поки вони не утворять одне ціле.

Крок - 2
03

Після перемішування борошна і масла влийте в сотейник потроху, тонкою цівкою молоко, яке повинно бути кімнатної температури. Вливаючи молоко, постійно помішуйте суміш вінчиком, щоб уникнути появи грудочок.

Крок - 3
04

В одну невелику ємність відміряйте потрібну кількість черноного меленого перцю, солі і часникового порошку. Після додавання молока в сотейник, висипаючи туди відразу ж сіль, перець і часниковий порошок. Збільште вогонь до середнього, доведіть масу до кипіння, постійно помішуючи, поки маса не загусне - приблизно 2-4 хвилини і зніміть з вогню.

Крок - 4
05

Твердий сир натріть на великій тертці. Потім перекладіть в сотейник до гарячої молочної суміші. Молочну суміш з сиром швидко перемішайте вінчиком, поки сир повністю не розплавиться. Маса в сковороді стає ще густішою і схожою на соус.

Крок - 5
06

Наріжте дрібними кубиками маринований перець халапеньо і відправте його в сковороду. Туди ж додайте мелений тмин і червоний перець чилі, який дасть соусу жовтуватий колір. Перемішайте інгредієнти до однорідного стану і рівномірного розподілу всіх компонентів.

Крок - 6
07

Смачний сирний соус перелийте в ємність для подачі. За бажанням додайте в нього трохи дрібно нарізаної зеленої цибулі. Цей соус добре підходить до кукурудзяних чіпсів або для додавання в пасту, до овочів або фрикадельок. Приємного.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Гуляш по чеськи - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш по чеськи 90 6 3 з 5 - детальніше -
Овочевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп 30 6 2 з 5 - детальніше -
Рисова каша - покроковий рецепт, фото 1 Рисова каша 30 4 2 з 5 - детальніше -
Рис з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Рис з фаршем 90 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Овсяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Овсяна каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Лобіо - покроковий рецепт, фото 1 Лобіо 60 2 2 з 5 - детальніше -
Запіканка з локшини - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка з локшини 60 4 3 з 5 - детальніше -
Гриби мариновані білі - покроковий рецепт, фото 1 Гриби мариновані білі 100 1 3 з 5 - детальніше -