Чомусь існує думка, що шашлик - це обов'язково відпочинок на природі. Ну а чому б не побалувати себе шашличком після роботи в городі? Загалом, для якої б ви нагоди не готували шашлик, візьміть собі на замітку цей рецепт, легкий і поєднуючий в собі простоту в приготуванні і надзвичайно ніжний смак Його унікальність в тому, що м'ясо я пропоную взяти куряче, так як воно готується зручно і швидко, але попереджаю - ні в якому разі не перетримуємо на вогні. Ну а в якості маринаду використовуємо соєвий соус з вином, так як він відмінно розм'якшує м'ясо і надає йому соковитості. Ви тільки дайте курятині добре просочитися маринадом і смачний шашлик вам забезпечений.
Для початку ретельно вимийте холодною водою всі овочі і просушіть. Поріжте цукіні на півкільця, не дуже маленькі і не дуже великі. Далі поріжте невеликими скибочками заздалегідь очищений від нутрощів болгарський перець. Надішліть ці овочі в глибоку миску.
Потім додайте в миску до овочів попередньо нарізані навпіл шампіньйони, які поменше можна залишити цілими. Додайте так само в миску очищену від лушпиння і нарізану товстими кільцями червону цибулю.
Тепер підготуйте м'ясо. У цьому рецепті пропонуємо використовувати відокремлене від кістки куряче м'ясо стегна (без шкірки). Надішліть нарізане шматочками м'ясо в миску до овочів.
Приправте курку і овочі соєвим соусом, вином і майонезом. Потім засипте в миску сіль, чорний мелений перець, додайте часниковий і цибульний порошок, паприку, кмин і заздалегідь вимитий і дрібно нашаткований свіжий кріп. Руками або двома великими ложками змішайте все, поки овочі і курка не будуть добре покриті.
Залиште м'ясо з овочами промаринуватися як мінімум на пів години. Потім акуратно нанизайте шашлик з курки (чергуючи з овочами) на бамбукові або металеві шампури. Розігрійте зовнішній гриль до 200 градусів (середньо-висока температура) або внутрішню решітку для гриля на середньому вогні.
Викладіть м'ясо на шампурах на гриль і смажте протягом приблизно 15 хвилин, повертаючи кожні пару хвилин, щоб забезпечити рівномірне приготування шашлику. Якщо ви використовуєте відкритий гриль, закрийте кришку для швидкого приготування. Якщо ви не впевнені щодо готовності м'яса, перевірте температуру курки за допомогою термометра. Далі зніміть м'ясо з гриля і подавайте смачний шашлик з курки м'який і соковитий, гарячим з картоплею і / або салатом. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти