Укр
Рус
thermomix thermomix
Салати з морепродуктами Салати Середземноморська кухня

Смачний салат з креветками

40 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Смачний салат з креветками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Середземноморська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Смачний салат з креветками, восьминогом і свіжими хрусткими овочами - підійде для цінителів морепродуктів. Ця страва виходить дуже ситною, корисною і в той же час вишуканою.

Інгредієнти

  • Восьминіг 400 г.
  • Креветки 16 шт.
  • Каперси 2 ст.л
  • Оливкова олія 2 ст.л
  • Огірок 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Селера 1 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Петрушка 10 г.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Оцет яблучний 50 мл.
  • Цукор 1 ч.л
  • Сіль за смаком

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Крім креветок в цьому салаті ще присутній і восьминіг. Для приготування в домашніх умовах вибирайте восьминога невеликого розміру або зовсім візьміть маленьких. Якщо у вас заморожений восьминіг його необхідно попередньо розморозити, витягнувши з упаковки і поклавши в воду кімнатної температури. Під проточною водою ретельно вимийте бруд, слиз і пісок. Потім видаліть очі, чорнильний мішок і дзьоб, ще раз сполосніть молюска.

    Крок - 1
  2. 02

    У велику каструлю наберіть води, поставте її на плиту і накрийте кришкою. Доведіть до кипіння і додайте лавровий листок, перець горошком і трошки солі.

    Крок - 2
  3. 03

    У киплячу воду опустіть восьминога щупальцями вперед, коли вони скрутяться, опускайте молюска повністю. Варіть 45 хвилин. Потім погасіть вогонь і не витягуйте восьминога ще 30 хвилин.

    Крок - 3
  4. 04

    Тим часом підготуйте овочі. Очистіть зубок часнику і наріжте його тонкими слайсами. Перекладіть в окрему невелику ємність. Додайте до часнику дрібку солі і оцет, перемішайте.

    Крок - 4
  5. 05

    Поки маринується часник, наріжте очищену і промиту моркву тоненькими смужками. Стебло селери також сполосніть водою і наріжте. Поки відкладіть.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер візьміть огірок. Зріжте з деяких його сторін овощечисткой шкірку. І наріжте огірок півкільцями. Покладіть шматки огірка в окрему ємність і додайте до них щіпку солі, цукор і оцет, щоб він покрив огірки. Перемішайте до повного розчинення солі та цукру. Відставте.

    Крок - 6
  7. 07

    Поверніться до восьминога. Виделкою витягніть його з каструлі. Покладіть на обробну дошку і відріжте щупальця, потім голову.

    Крок - 7
  8. 08

    Зніміть з щупалець шкіру за допомогою вилки і ножа, зріжте присоски. Все це потрібно зробити поки восьминіг гарячий. Розріжте на шматочки.

    Крок - 8
  9. 09

    Відцідіть через сито промариновані часник і огірки. Перекладіть в ємність для салату. Додайте до них, свіжу моркву і селеру. Потім покладіть нарізаний восьминіг.

    Крок - 9
  10. 10

    Тепер прийшов час креветок. Очистіть їх від панцира, вийміть харчову кишку і промийте під проточною водою. Поставте на плиту сковорідку. Налийте в неї трохи оливкового масла і додайте неочищений зубок часнику, тільки трохи придавив його тупим боком ножа, нам необхідно, щоб він віддав тільки свій аромат.

    Крок - 10
  11. 11

    Потім покладіть очищені креветки. Обсмажуйте до рум'яної скоринки. Періодично перевертаючи. Готові креветки зніміть з плити і дайте охолонути. Остигнули креветки перекладіть до решти продуктів салату.

    Крок - 11
  12. 12

    Додайте трохи оливкового масла і посипте дрібно нарізаною зеленню петрушки. Перемішайте смачний салат з креветками і можете насолоджуватися. Смачного.

    Крок - 12

Оцінити рецепт