Смачний салат з креветками, восьминогом і свіжими хрусткими овочами - підійде для цінителів морепродуктів. Ця страва виходить дуже ситною, корисною і в той же час вишуканою.
Крім креветок в цьому салаті ще присутній і восьминіг. Для приготування в домашніх умовах вибирайте восьминога невеликого розміру або зовсім візьміть маленьких. Якщо у вас заморожений восьминіг його необхідно попередньо розморозити, витягнувши з упаковки і поклавши в воду кімнатної температури. Під проточною водою ретельно вимийте бруд, слиз і пісок. Потім видаліть очі, чорнильний мішок і дзьоб, ще раз сполосніть молюска.
У велику каструлю наберіть води, поставте її на плиту і накрийте кришкою. Доведіть до кипіння і додайте лавровий листок, перець горошком і трошки солі.
У киплячу воду опустіть восьминога щупальцями вперед, коли вони скрутяться, опускайте молюска повністю. Варіть 45 хвилин. Потім погасіть вогонь і не витягуйте восьминога ще 30 хвилин.
Тим часом підготуйте овочі. Очистіть зубок часнику і наріжте його тонкими слайсами. Перекладіть в окрему невелику ємність. Додайте до часнику дрібку солі і оцет, перемішайте.
Поки маринується часник, наріжте очищену і промиту моркву тоненькими смужками. Стебло селери також сполосніть водою і наріжте. Поки відкладіть.
Тепер візьміть огірок. Зріжте з деяких його сторін овощечисткой шкірку. І наріжте огірок півкільцями. Покладіть шматки огірка в окрему ємність і додайте до них щіпку солі, цукор і оцет, щоб він покрив огірки. Перемішайте до повного розчинення солі та цукру. Відставте.
Поверніться до восьминога. Виделкою витягніть його з каструлі. Покладіть на обробну дошку і відріжте щупальця, потім голову.
Зніміть з щупалець шкіру за допомогою вилки і ножа, зріжте присоски. Все це потрібно зробити поки восьминіг гарячий. Розріжте на шматочки.
Відцідіть через сито промариновані часник і огірки. Перекладіть в ємність для салату. Додайте до них, свіжу моркву і селеру. Потім покладіть нарізаний восьминіг.
Тепер прийшов час креветок. Очистіть їх від панцира, вийміть харчову кишку і промийте під проточною водою. Поставте на плиту сковорідку. Налийте в неї трохи оливкового масла і додайте неочищений зубок часнику, тільки трохи придавив його тупим боком ножа, нам необхідно, щоб він віддав тільки свій аромат.
Потім покладіть очищені креветки. Обсмажуйте до рум'яної скоринки. Періодично перевертаючи. Готові креветки зніміть з плити і дайте охолонути. Остигнули креветки перекладіть до решти продуктів салату.
Додайте трохи оливкового масла і посипте дрібно нарізаною зеленню петрушки. Перемішайте смачний салат з креветками і можете насолоджуватися. Смачного.
Випадкові рецепти