Укр
Рус
thermomix thermomix
Шуба Салати Російська кухня

Смачний салат під шубою

75 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Смачний салат під шубою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Оселедець під шубою - традиційний салат радянської кухні, рецепт якого утворився за часів дефіциту, але все ж страва міцно затрималася і в наш час. Приготування салату не виділяється трудомісткістю, а всі використовувані інгредієнти - доступні і дешеві. Але якщо дізнатися якісь секрети і скористатися хитрістю, то смачний салат під шубою вийде на порядок цікавіше.

Інгредієнти

  • Цибуля червона 2 шт.
  • Оселедець 1 шт.
  • Сир філадельфія 120 г.
  • Майонез 120 г.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Морква 1 шт.
  • Картопля 2 шт.
  • Огірок солоний 1 шт.
  • Яйце 2 шт.
  • Кріп 1/2 пуч.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    В першу чергу займіться головним інгредієнтом цієї страви - рибою. Якщо будете використовувати оселедець з банки, тоді просто перевірте кожен шматок на наявність великих кісток і поріжте дрібніше. Ну а якщо купите цілу рибу, тоді звільніть її від шкірки і кісточок, а потім наріжте на невеликі шматочки. Надішліть нарізаний оселедець в миску.

    Крок - 1
  2. 02

    Далі очистіть від лушпиння червону або білу ріпчасту цибулю і на обробній дошці наріжте її дрібними кубиками. Надішліть частину подрібненої цибулі в миску до оселедця.

    Крок - 2
  3. 03

    Потім в окрему миску викладіть сир філадельфія, додайте високої жирності майонез (краще домашнього приготування) і ретельно перемішайте, до утворення однорідної маси не густої консистенції. Раніше подрібнений оселедець з цибулею залийте утвореною сирно-майонезною сумішшю і добре перемішайте.

    Крок - 3
  4. 04

    Далі невелику каструлю з водою відправте на плиту і закип'ятіть. Покладіть в окріп картоплю з морквою і відварюйте до повної готовності, близько 40 хвилин. Потім охолодіть овочі, очистіть від шкірки і на обробній дошці наріжте дрібними кубиками.

    Крок - 4
  5. 05

    Викладіть нарізану картоплю з морквою в глибоку миску і добре змішайте. Далі додайте в миску другу частину попередньо нашаткованої червоної цибулі.

    Крок - 5
  6. 06

    Далі викладіть на обробну дошку мариновані огірки і наріжте дрібними квадратами. Надішліть нарізаний огірок в миску до решти продуктів, посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і ретельно перемішайте все, до об'єднання всіх інгредієнтів.

    Крок - 6
  7. 07

    Тепер в глибоке блюдо покладіть першим шаром, раніше підготовлену рибно-цибульну масу, рівномірно розподіливши по всьому дну. Далі викладіть шар утвореної овочевої суміші.

    Крок - 7
  8. 08

    Потім посипте страву заздалегідь відвареними, очищеними і натертими на самій дрібній тертці курячими яйцями, прикрасьте попередньо вимитою і дрібно нашаткованою зеленню кропу і подавайте смачний салат під шубою на обідній стіл.

    Крок - 8

Оцінити рецепт