Укр
Рус
thermomix thermomix
Олівє Салати Російська кухня

Смачний салат олів’є

40 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Смачний салат олів’є - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Незвичайний, може навіть трохи вегетаріанський салат «олів'є» нескладно і швидко готується. Яблуко надає салату тонкий смак і аромат. Ананас робить салат соковитим і пікантним. Спаржева квасоля і кукурудза додають фарб. Спробуйте смачний салат «Олів'є», вам обов'язково сподобається.

Інгредієнти

  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Перець червоний чілі 1/2 ч.л
  • Сметана 3 ст.л
  • Гірчиця 1/2 ч.л
  • сік лимонний 2 ч.л
  • Майонез 1/2 скл.
  • Ананас консервований 1/2 скл.
  • Яблуко 1/2 шт.
  • Горошок зелений консервований 1/2 скл.
  • Кукурудза консервована 1/2 скл.
  • Спаржа 200 г.
  • Морква 1 шт.
  • Картопля 1 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Картоплю і морквину помийте і відваріть (можна навіть не знімаючи шкірку) до готовності. Остудіть і очистіть від шкірки. Наріжте овочі на обробній дошці невеликими кубиками, перекладіть в окрему ємність.

    Крок - 1
  2. 02

    Спаржеву квасолю також необхідно відварити. Промийте її під проточною водою, зріжте хвостики. На плиту поставте невелику каструлю з водою, доведіть до кипіння, посоліть за смаком і відправте в неї спаржу. Варіть протягом 6-8 хвилин. Потім злийте воду і остудіть відварену спаржу. Потім розріжте на невеликі шматочки.

    Крок - 2
  3. 03

    З консервованих продуктів - кукурудзи, горошку і ананаса злийте рідину. Ананас наріжте середніми кубиками.

    Крок - 3
  4. 04

    Яблуко сполосніть, витріть насухо рушником і розріжте на дві частини. Використовуйте тільки половину його. Виріжте серцевину і видаліть плодоніжки. Наріжте на шматочки співмірні з картоплею. Яблуко можете взяти червоне або зелене, виберіть на свій розсуд, але воно повинно бути трохи з кислинкою.

    Крок - 4
  5. 05

    Візьміть миску, в яку б помістилися всі інгредієнти майбутнього салату. У миску покладіть компоненти для заправки: майонез (краще, якщо домашнього приготування або більш високої жирності), сметану, гірчицю, пластівці перцю чилі, лимонний сік, мелений чорний перець, і додайте сіль за смаком. Ретельно перемішайте всі компоненти заправки, до їх повного об'єднання.

    Крок - 5
  6. 06

    Потім по черзі покладіть в заправку нарізану картоплю, консервовану кукурудзу, горошок, спаржеву квасолю, шматочки ананаса і яблука. Перемішайте все з заправкою, за допомогою лопатки так, щоб кожен інгредієнт був добре просякнутий.

    Крок - 6
  7. 07

    Далі можна помістить на деякий час приготовану страву в холодильник, а потім перекладіть готовий смачний салат олів'є на тарілку і подавайте на стіл. Смачного.

    Крок - 7

Оцінити рецепт