Укр
Рус
Швидкі салати Салати Російська кухня

Смачний салат олів’є

( 4.8889 4 59 9 оцінок)
1532 - переглядів
40 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Смачний салат олів’є - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Незвичайний, може навіть трохи вегетаріанський салат «олів'є» нескладно і швидко готується. Яблуко надає салату тонкий смак і аромат. Ананас робить салат соковитим і пікантним. Спаржева квасоля і кукурудза додають фарб. Спробуйте смачний салат «Олів'є», вам обов'язково сподобається.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Смачний салат олів’є" (на 100 грам)

  • Білки1.6 гр.
  • Жири5.6 гр.
  • Вуглеводи8.4 гр.
  • Калорії95 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Картоплю і морквину помийте і відваріть (можна навіть не знімаючи шкірку) до готовності. Остудіть і очистіть від шкірки. Наріжте овочі на обробній дошці невеликими кубиками, перекладіть в окрему ємність.

Крок - 1
02

Спаржеву квасолю також необхідно відварити. Промийте її під проточною водою, зріжте хвостики. На плиту поставте невелику каструлю з водою, доведіть до кипіння, посоліть за смаком і відправте в неї спаржу. Варіть протягом 6-8 хвилин. Потім злийте воду і остудіть відварену спаржу. Потім розріжте на невеликі шматочки.

Крок - 2
03

З консервованих продуктів - кукурудзи, горошку і ананаса злийте рідину. Ананас наріжте середніми кубиками.

Крок - 3
04

Яблуко сполосніть, витріть насухо рушником і розріжте на дві частини. Використовуйте тільки половину його. Виріжте серцевину і видаліть плодоніжки. Наріжте на шматочки співмірні з картоплею. Яблуко можете взяти червоне або зелене, виберіть на свій розсуд, але воно повинно бути трохи з кислинкою.

Крок - 4
05

Візьміть миску, в яку б помістилися всі інгредієнти майбутнього салату. У миску покладіть компоненти для заправки: майонез (краще, якщо домашнього приготування або більш високої жирності), сметану, гірчицю, пластівці перцю чилі, лимонний сік, мелений чорний перець, і додайте сіль за смаком. Ретельно перемішайте всі компоненти заправки, до їх повного об'єднання.

Крок - 5
06

Потім по черзі покладіть в заправку нарізану картоплю, консервовану кукурудзу, горошок, спаржеву квасолю, шматочки ананаса і яблука. Перемішайте все з заправкою, за допомогою лопатки так, щоб кожен інгредієнт був добре просякнутий.

Крок - 6
07

Далі можна помістить на деякий час приготовану страву в холодильник, а потім перекладіть готовий смачний салат олів'є на тарілку і подавайте на стіл. Смачного.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Картопля з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Картопля з м’ясом 80 5 3 з 5 - детальніше -
Суп харчо з реберцями - покроковий рецепт, фото 1 Суп харчо з реберцями 60 6 4 з 5 - детальніше -
Сабайон соус - покроковий рецепт, фото 1 Сабайон соус 30 1 2 з 5 - детальніше -
Варення з абрикосів - покроковий рецепт, фото 1 Варення з абрикосів 95 1 3 з 5 - детальніше -