Укр
Рус
thermomix thermomix
Цезар Салати Російська кухня

Смачний салат цезар

40 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Смачний салат цезар - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Зараз спробуємо приготувати знаменитий, смачний класичний салат "Цезар". Це відомий салат, оригінальний і дуже затребуваний, незважаючи на вікову давнину страви. Основою даного салату є незвично приготований спеціальний соус. А щоб його зготувати, потрібна всього лише діжонська гірчиця з анчоусною пастою.

Інгредієнти

  • Оливкова олія 2 ст.л
  • Анчоусна паста 2 ч.л
  • Діжонська гірчиця 1/2 ч.л
  • Пармезан 50 г.
  • Часник 1 зуб.
  • Лимон 1/2 шт.
  • Авокадо 2 шт.
  • Сухарики 30 г.
  • Бекон 50 г.
  • Салат Ромен 1 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Приготуйте для цього салату кремову заправку з авокадо. Авокадо вибирайте стиглий, його шкіра повинна бути темно-коричневого кольору. Авокадо розріжте навпіл і видаліть кісточку. Вийміть за допомогою ложки м'якоть і відправте в чашу блендера.

    Крок - 1
  2. 02

    Додайте також в чашу сік половини лимона, анчоусну пасту, половину натертого на дрібну тертку сиру пармезан, оливкову олію, діжонську гірчицю і зубок часнику. Змішайте на високій швидкості протягом 30 секунд.

    Крок - 2
  3. 03

    За допомогою ложки або лопатки зніміть з бічних стінок чаші блендера не перебиті шматочки авокадо і змішуйте ще 30 секунд. Поки суміш не стане кремовою, без грудочок. Візьміть велику ємність і перекладіть в неї з блендера вийшовшу кремову заправку.

    Крок - 3
  4. 04

    Розділіть на окремі листки головку салату ромен і добре промийте під проточною водою. Викладіть листя салату на паперовий рушник нехай просохнуть.

    Крок - 4
  5. 05

    Тим часом пластини бекону розріжте поперек на смужки приблизно в 1 сантиметр. Надішліть на сковороду і підсмажте, щоб він був хрустким. Потім підсмажені шматочки бекону викладіть на серветку, щоб вбрався зайвий жир. Відставте остигати.

    Крок - 5
  6. 06

    Сухарики можна купити готові без смакових добавок. А можете і приготувати самостійно. Візьміть кілька шматків білого хліба і поріжте на квадратики, приблизно однакового розміру (великі і менші на ваш розсуд). Поставте в духовку і підсушіть до золотистого кольору. Або можна ще підсмажити хліб на сухій розігрітій сковороді.

    Крок - 6
  7. 07

    Просохлі листя салату порвіте руками або наріжте на невеликі шматочки і покладіть в ємність з заправкою. Додайте також в ємність остиглий бекон і сухарики.

    Крок - 7
  8. 08

    Друге авокадо розріжте, вийміть кісточку і прямо в шкірці наріжте м'якоть на квадратики. Вийміть м'якоть ложкою і відправте в миску з салатом.

    Крок - 8
  9. 09

    Перемішайте за допомогою двох великих ложок або лопаток, щоб заправка повністю і рівномірно розподілилася по салату. Посипте зверху «смачний салат Цезар» другою подрібненою частиною сиру пармезан. І можна подавати до столу. Смачного.

    Крок - 9

Оцінити рецепт