Зараз спробуємо приготувати знаменитий, смачний класичний салат "Цезар". Це відомий салат, оригінальний і дуже затребуваний, незважаючи на вікову давнину страви. Основою даного салату є незвично приготований спеціальний соус. А щоб його зготувати, потрібна всього лише діжонська гірчиця з анчоусною пастою.
Приготуйте для цього салату кремову заправку з авокадо. Авокадо вибирайте стиглий, його шкіра повинна бути темно-коричневого кольору. Авокадо розріжте навпіл і видаліть кісточку. Вийміть за допомогою ложки м'якоть і відправте в чашу блендера.
Додайте також в чашу сік половини лимона, анчоусну пасту, половину натертого на дрібну тертку сиру пармезан, оливкову олію, діжонську гірчицю і зубок часнику. Змішайте на високій швидкості протягом 30 секунд.
За допомогою ложки або лопатки зніміть з бічних стінок чаші блендера не перебиті шматочки авокадо і змішуйте ще 30 секунд. Поки суміш не стане кремовою, без грудочок. Візьміть велику ємність і перекладіть в неї з блендера вийшовшу кремову заправку.
Розділіть на окремі листки головку салату ромен і добре промийте під проточною водою. Викладіть листя салату на паперовий рушник нехай просохнуть.
Тим часом пластини бекону розріжте поперек на смужки приблизно в 1 сантиметр. Надішліть на сковороду і підсмажте, щоб він був хрустким. Потім підсмажені шматочки бекону викладіть на серветку, щоб вбрався зайвий жир. Відставте остигати.
Сухарики можна купити готові без смакових добавок. А можете і приготувати самостійно. Візьміть кілька шматків білого хліба і поріжте на квадратики, приблизно однакового розміру (великі і менші на ваш розсуд). Поставте в духовку і підсушіть до золотистого кольору. Або можна ще підсмажити хліб на сухій розігрітій сковороді.
Просохлі листя салату порвіте руками або наріжте на невеликі шматочки і покладіть в ємність з заправкою. Додайте також в ємність остиглий бекон і сухарики.
Друге авокадо розріжте, вийміть кісточку і прямо в шкірці наріжте м'якоть на квадратики. Вийміть м'якоть ложкою і відправте в миску з салатом.
Перемішайте за допомогою двох великих ложок або лопаток, щоб заправка повністю і рівномірно розподілилася по салату. Посипте зверху «смачний салат Цезар» другою подрібненою частиною сиру пармезан. І можна подавати до столу. Смачного.
Випадкові рецепти