Рататуй зазвичай готується з цукіні, томата, цибулі та болгарського перцю, але як правило, зараз вже не зустрінеш цю страву без використання баклажана. Отже, дотримуйтесь опису цього рецепта і готуйте смачний рататуй.
Очистіть від лушпиння, а потім на обробній дошці подрібніть цибулю і часник. Надішліть нарізані овочі в глибоку каструлю, налийте оливкову олію і відправте ємність на плиту. Обсмажуйте, постійно мішаючи, до розм'якшення овочів.
Потім додайте в каструлю консервовані подрібнені помідори, суміш спецій за смаком і томіть вміст на слабкому вогні близько 5 хвилин.
Потім посипте вміст каструлі сіллю, приправте чорним меленим перцем і томіть, помішуючи, ще близько 3 хвилин. Далі перекладіть масу, що утворилася в чашу блендера і добре перетріть вміст, до однорідної досить рідкої маси.
Далі помийте під проточною водою помідори, баклажани і цукіні, а потім на обробній дошці наріжте їх тонкими кільцями. У цей час важливо відповідати розміру овочів.
Помістіть раніше підготовлений соус в термостійке блюдо (форму для випічки), рівномірно розподіливши по дну, і розкладіть по черзі нарізані помідори, баклажани і цукіні.
Далі добре посоліть укладені овочі, приперчіть чорним меленим перцем і знову рясно приправте спеціями. Полийте все оливковою олією, покладіть зверху на майбутню страву кулінарний пергамент, щоб овочі не підгоріли зверху, і запікайте в попередньо розігрітій духовці при температурі 170 градусів близько 30 хвилин.
Далі помістіть невелику каструлю з водою на плиту і доведіть до кипіння. Покладіть в окріп помідори і трохи приваріть. Тепер очистіть помідор від шкірки, видаліть насіння з м'якоттю, а потім наріжте овоч невеликими кубиками.
Знову помістіть каструлю на плиту, укладіть в неї нарізані помідори, додайте так само в ємність попередньо очищену від лушпиння та дрібно нарізану цибулю і залийте оливкову олія. Потім посоліть все, приперчіть чорним меленим перцем, перемішайте і протоміть близько 5-7 хвилин.
Тепер помістіть на красиве блюдо круглу форму для формування салату, укладіть акуратно по периметру вже запечені овочі. Потім залийте в центр форми, раніше підготовлений томатний соус і знову накрийте кільцями овочів.
Потім акуратно зніміть форму, полийте по краю блюда тим же соусом, прикрасьте листям базиліка і подавайте смачний рататуй до обіднього або святкового столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти