Укр
Рус
Рататуй Другі страви Кухня Греції

Смачний рататуй

( 4.7143 4 57 7 оцінок)

1161 - переглядів
80 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Смачний рататуй - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Греції

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Рататуй зазвичай готується з цукіні, томата, цибулі та болгарського перцю, але як правило, зараз вже не зустрінеш цю страву без використання баклажана. Отже, дотримуйтесь опису цього рецепта і готуйте смачний рататуй.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Смачний рататуй" (на 100 грам)

  • Білки1.2 гр.
  • Жири8.7 гр.
  • Вуглеводи5.5 гр.
  • Калорії105 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Очистіть від лушпиння, а потім на обробній дошці подрібніть цибулю і часник. Надішліть нарізані овочі в глибоку каструлю, налийте оливкову олію і відправте ємність на плиту. Обсмажуйте, постійно мішаючи, до розм'якшення овочів.

Крок - 1
02

Потім додайте в каструлю консервовані подрібнені помідори, суміш спецій за смаком і томіть вміст на слабкому вогні близько 5 хвилин.

Крок - 2
03

Потім посипте вміст каструлі сіллю, приправте чорним меленим перцем і томіть, помішуючи, ще близько 3 хвилин. Далі перекладіть масу, що утворилася в чашу блендера і добре перетріть вміст, до однорідної досить рідкої маси.

Крок - 3
04

Далі помийте під проточною водою помідори, баклажани і цукіні, а потім на обробній дошці наріжте їх тонкими кільцями. У цей час важливо відповідати розміру овочів.

Крок - 4
05

Помістіть раніше підготовлений соус в термостійке блюдо (форму для випічки), рівномірно розподіливши по дну, і розкладіть по черзі нарізані помідори, баклажани і цукіні.

Крок - 5
06

Далі добре посоліть укладені овочі, приперчіть чорним меленим перцем і знову рясно приправте спеціями. Полийте все оливковою олією, покладіть зверху на майбутню страву кулінарний пергамент, щоб овочі не підгоріли зверху, і запікайте в попередньо розігрітій духовці при температурі 170 градусів близько 30 хвилин.

Крок - 6
07

Далі помістіть невелику каструлю з водою на плиту і доведіть до кипіння. Покладіть в окріп помідори і трохи приваріть. Тепер очистіть помідор від шкірки, видаліть насіння з м'якоттю, а потім наріжте овоч невеликими кубиками.

Крок - 7
08

Знову помістіть каструлю на плиту, укладіть в неї нарізані помідори, додайте так само в ємність попередньо очищену від лушпиння та дрібно нарізану цибулю і залийте оливкову олія. Потім посоліть все, приперчіть чорним меленим перцем, перемішайте і протоміть близько 5-7 хвилин.

Крок - 8
09

Тепер помістіть на красиве блюдо круглу форму для формування салату, укладіть акуратно по периметру вже запечені овочі. Потім залийте в центр форми, раніше підготовлений томатний соус і знову накрийте кільцями овочів.

Крок - 9
10

Потім акуратно зніміть форму, полийте по краю блюда тим же соусом, прикрасьте листям базиліка і подавайте смачний рататуй до обіднього або святкового столу.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шашлик з курки - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з курки 40 3 3 з 5 - детальніше -
Полунична грядка - покроковий рецепт, фото 1 Полунична грядка 25 3 2 з 5 - детальніше -
Запечена свинина в фользі - покроковий рецепт, фото 1 Запечена свинина в фользі 50 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Овочевий суп зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп зі шпинатом 45 6 2 з 5 - детальніше -
Цукерки Рафаелло - покроковий рецепт, фото 1 Цукерки Рафаелло 60 3 3 з 5 - детальніше -
Банановий пудинг - покроковий рецепт, фото 1 Банановий пудинг 50 2 3 з 5 - детальніше -
Суп з червоної риби - покроковий рецепт, фото 1 Суп з червоної риби 35 3 2 з 5 - детальніше -