Смачний оселедцевий форшмак в цьому рецепті готується зі сметанним соусом, тому у страви ніжний вершковий смак. Завдяки яблукам, маринованим огіркам і кропу форшмак виходить легким і освіжаючим. Це відмінна закуска для спекотного літа.
Спочатку зробіть сметанний соус. З'єднайте в одній мисці сметану і жирні вершки. Приправте сіллю, цукром, лимонним соком і чорним меленим перцем. Ретельно перемішайте інгредієнти.
Яблуко вимийте, просушіть і очистіть від шкірки. Розріжте фрукт на 4 частини, видаліть серединку з насінням, а м'якоть наріжте дуже тонкими скибочками.
Надішліть яблучну нарізку в раніше приготовлений сметанний соус.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і теж наріжте дуже тонкими слайсами, а потім додайте в соус.
Мариновані огірки дрібно наріжте соломкою і з'єднайте з іншими продуктами. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
Філе оселедця слабосоленого (бажано взяти Матье, так як воно найніжніше) наріжте шматочками на один укус. Кріп вимийте, обтрусіть від вологи і дрібно поріжте ножем.
З'єднайте всі продукти в мисці і перемішайте до однорідності. Накрийте миску кришкою або харчовою плівкою і відправте в холодильник мінімум на 4 години, а краще на ніч.
Через зазначений час смачний оселедцевий форшмак буде повністю готовий. Прикрасьте страву свіжою зеленню і шматочками яблук і подавайте з відварною або смаженою картоплею.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти