Якщо копнути історію виникнення цієї відомої солодкості, то можна повернутися далеко за часів античності. Але я раджу не заглиблюватися у вивчення історії, а просто самостійно приготувати корисний, красивий і смачний мармелад. До речі, якщо говорити про перші примірники цього десерту, то його готували виключно з фруктів і меду, зате зараз всіляких видів добавок множина. Для приготування мармеладу можна використовувати різні інгредієнти: від багатих пектином фруктів до всіляких соків або джемів.
Наші ласощі звичайно можна готувати з різних інгредієнтів, багатих на пектин фруктів або ягід, а також сиропів, соків та варення з додаванням згущувача. Саме апельсиновий сік я і пропоную вам використовувати в якості основи для мармеладу. Але, мається на увазі, звичайно ж, не покупний сік з консервантами, а натуральний, приготований власноруч. Для цього беремо свіжі апельсини, відрізаємо кінчики і очищаємо від шкірки.
Потім нарізаємо фрукти невеликими кубиками, кидаємо частинами в соковижималку і отримуємо свіжовичавлений апельсиновий сік. Переливаємо його в каструлю або сотейник.
Відважуємо необхідну кількість агар-агар і засипаємо його в глибоку миску. Після цього додаємо туди трохи апельсинового соку, щойно приготованого, і за допомогою ложки перемішуємо до повного розчинення агар-агару.
Тепер перекладаємо суміш в каструлю і доливаємо туди трохи соку. Ставимо на вогонь, постійно помішуючи лопаткою підігріваємо суміш поки загусне, але не кип'ятимо.
Далі знімаємо каструлю з плити, додаємо трохи свіжого соку і починаємо збивати вінчиком. Доливаємо залишок соку і знову збиваємо в однорідну суміш, без грудочок і згустків. Ну ось, в принципі, і все, на цьому етапі вариво завершено, тепер залишилося довести приготовлену суміш до логічного завершення, тобто утворення мармеладних цукерок.
Для цього нам обов'язково знадобляться формочки, причому бажано різноманітні, щоб солодкість обов'язково сподобалася дітям. Найкраще використовувати силіконові, але можна також пластикові або металеві. Отже, наливаємо приготовлену масу для мармеладу в осередки форми або ж у великий контейнер тонким шаром і відправляємо в холодильник для повного застигання.
Готові вироби дістаємо з форми, якщо вони застигали суцільним шматком, то нарізаємо на свій розсуд і бажання, після чого кожну часточку вимочуємо в тростинний цукор. Такий смачний мармелад принесе величезне задоволення не тільки вам, як кондитерові, але і всім, кому пощастить його покуштувати.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти