Укр
Рус
Мармелад Десерти Італійська кухня

Смачний мармелад

( 5.0000 5 510 10 оцінок)

1201 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Смачний мармелад - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

Посуд: Формочка

опис

Якщо копнути історію виникнення цієї відомої солодкості, то можна повернутися далеко за часів античності. Але я раджу не заглиблюватися у вивчення історії, а просто самостійно приготувати корисний, красивий і смачний мармелад. До речі, якщо говорити про перші примірники цього десерту, то його готували виключно з фруктів і меду, зате зараз всіляких видів добавок множина. Для приготування мармеладу можна використовувати різні інгредієнти: від багатих пектином фруктів до всіляких соків або джемів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Смачний мармелад " (на 100 грам)

  • Білки0.1 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи9 гр.
  • Калорії40 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Наші ласощі звичайно можна готувати з різних інгредієнтів, багатих на пектин фруктів або ягід, а також сиропів, соків та варення з додаванням згущувача. Саме апельсиновий сік я і пропоную вам використовувати в якості основи для мармеладу. Але, мається на увазі, звичайно ж, не покупний сік з консервантами, а натуральний, приготований власноруч. Для цього беремо свіжі апельсини, відрізаємо кінчики і очищаємо від шкірки.

Крок - 1
02

Потім нарізаємо фрукти невеликими кубиками, кидаємо частинами в соковижималку і отримуємо свіжовичавлений апельсиновий сік. Переливаємо його в каструлю або сотейник.

Крок - 2
03

Відважуємо необхідну кількість агар-агар і засипаємо його в глибоку миску. Після цього додаємо туди трохи апельсинового соку, щойно приготованого, і за допомогою ложки перемішуємо до повного розчинення агар-агару.

Крок - 3
04

Тепер перекладаємо суміш в каструлю і доливаємо туди трохи соку. Ставимо на вогонь, постійно помішуючи лопаткою підігріваємо суміш поки загусне, але не кип'ятимо.

Крок - 4
05

Далі знімаємо каструлю з плити, додаємо трохи свіжого соку і починаємо збивати вінчиком. Доливаємо залишок соку і знову збиваємо в однорідну суміш, без грудочок і згустків. Ну ось, в принципі, і все, на цьому етапі вариво завершено, тепер залишилося довести приготовлену суміш до логічного завершення, тобто утворення мармеладних цукерок.

Крок - 5
06

Для цього нам обов'язково знадобляться формочки, причому бажано різноманітні, щоб солодкість обов'язково сподобалася дітям. Найкраще використовувати силіконові, але можна також пластикові або металеві. Отже, наливаємо приготовлену масу для мармеладу в осередки форми або ж у великий контейнер тонким шаром і відправляємо в холодильник для повного застигання.

Крок - 6
07

Готові вироби дістаємо з форми, якщо вони застигали суцільним шматком, то нарізаємо на свій розсуд і бажання, після чого кожну часточку вимочуємо в тростинний цукор. Такий смачний мармелад принесе величезне задоволення не тільки вам, як кондитерові, але і всім, кому пощастить його покуштувати.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шурпа з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа з баранини 120 5 5 з 5 - детальніше -
Пісний розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Пісний розсольник 45 6 3 з 5 - детальніше -
Куряче філе - покроковий рецепт, фото 1 Куряче філе 30 4 2 з 5 - детальніше -
Грудинка - покроковий рецепт, фото 1 Грудинка 120 1 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Сидр яблучний - покроковий рецепт, фото 1 Сидр яблучний 60 1 3 з 5 - детальніше -
Курячий суп - покроковий рецепт, фото 1 Курячий суп 80 4 2 з 5 - детальніше -
Домашня локшина своїми руками - покроковий рецепт, фото 1 Домашня локшина своїми руками 35 1 2 з 5 - детальніше -