Зараз ми приготуємо одне з найбільш традиційних страв східної кухні. По суті це котлета на шпазі приправлена неповторним східним колоритом. Ну що ж, пробуємо приготувати смачний люля кебаб з яловичини і здивувати гостей.
Для початку ми візьмемо якісний фарш з яловичини або телятини. Можна використовувати готовий, а можна приготувати самому. У велику миску викладаємо наш фарш.
Яка ж східна кухня без зелені. Зелень кінзи і петрушки миєму проточною водою і просушуємо. Гострим ножем дрібно нарізаємо її і додаємо до м'яса. Туди ж наливаємо трохи рослинного масла, так як м'ясо яловичини не жирне.
Тепер черга спецій. Обов'язково засипаємо чорний мелений перець і паприку. Паприку можна використовувати, як гостру, так і солодку. Можна змішати в рівних пропорціях, а можна на свій смак. Не шкодуючи насипаємо до нашого фаршу.
Далі червону цибулю моєму, чистимо і натираємо на найдрібнішу тертку, щоб вийшла кашка. Акуратно зливаємо сік, що утворився, в фарші він буде зайвим. Сік відставляємо в бік, він нам ще знадобиться. Додаємо цибулю до фаршу і солимо. Фарш завдяки цибулі виходить соковитим і ароматним.
Окремо хочеться відзначити процес перемішування нашого фаршу. Ложкою, можна руками, дуже ретельно вимішуємо фарш, злегка відбиваючи по краях нашої миски. Так він вийде еластичним і однорідним.
Приступимо до формування наших котлет. У миску наливаємо трохи води з доданими туди півкільцями цибулі. У цій воді ми будемо змочувати руки. Це потрібно для того, щоб фарш не прилипав. Змочивши обидві руки, беремо частину фаршу і формуємо довгу котлету у вигляді ковбаски, руками як-би утрамбовуючи.
Ковбаска повинна бути щільна і не розвалюватися. Уже підготовлену її насаджуємо на дерев'яну шпажку, руками рівняємо і ущільнюємо, щоб щільно сиділа на шпазі. І так формуємо всі котлети з залишившогося фаршу. Акуратно викладаємо їх на тарілку.
Тепер приготуємо соус, яким ми будемо поливати наші котлети при смаженні. Прийшла черга нашого злитого соку з цибцлі. Він послужить основою соусу. Наливаємо його в тарілку. Додаємо до нього чорний перець і паприку. Перемішуємо, щоб спеції рівномірно розподілилися.
Туди ж додаємо рослинне масло і добре змішуємо виделкою. Потрібно, щоб усі інгредієнти добре з'єдналися.
Тепер приступаємо до смаження люля кебаба. Ми скористаємося грилем, але, якщо такого немає, можна просто посмажити в сковороді. Отже, при смаженні потрібно періодично, акуратно перевертати наші котлети, щоб вони рівномірно обсмажилися з усіх боків.
При кожному перевертанні підсмажену сторону добре змащуємо нашим соусом. Для цього скористаємося силіконовим кухонним пензликом.
Коли наш люля кебаб буде готовий, займемося подачею. Для східної кухні щедра подача є основою. Адже страва повинна бути не тільки смачною, але і красивою. На велику тарілку викладаємо подушку з нарізаної зелені. Зверху викладаємо смачний люля кебаб з яловичини і посипаємо півкільцями червоної цибулі. Кладемо часточку лимона і готовий гірчичний соус. Це красиво і шалено смачно. Спробуйте!
Випадкові рецепти