Укр
Рус
thermomix thermomix
Гороховий суп Перші страви Українська кухня

Смачний гороховий суп

( 5.0000 5 51 1 оцінка)
120 хвилинпорцій - 8складність - 4 з 5
Смачний гороховий суп - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Гороховий суп є невід'ємною частиною кухні. Основний продукт - горох, причому в будь-якому вигляді.

Інгредієнти

  • Масло рослинне 3 ст.л
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Копчений курячий окорок 2 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Чебрець 1 ст.л
  • Часник 4 зуб.
  • Болгарський перець 1/2 шт.
  • Селера 1 шт.
  • Морква 4 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Горох сухий 1 скл.
  • Бульйон 10 скл.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для початку залийте в чашу мультиварки заздалегідь підготовлений курячий бульйон. Далі засипте в бульйон заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нашатковану цибулю (можна використовувати і червону цибулю).

    Крок - 1
  2. 02

    Далі очистіть від шкірки молоду моркву і на обробній дошці наріжте тонкими півкільцями. Надішліть подрібнену моркву також в чашу мультиварки.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер ретельно помийте під проточною водою селеру, на кухонній дошці дрібно її нашаткуйте, а потім закиньте і її в мультиварку до інших овочів. Закиньте також в чашу, заздалегідь очищений від хвостика і нутрощів, а потім нарізаний невеликими квадратами болгарський перець.

    Крок - 3
  4. 04

    Далі очистіть від лушпиння і за допомогою гострого ножа дрібно наріжте (можете видавити через чеснокодавку) часник. Надішліть подрібнений часник в чашу до всіх інших овочів.

    Крок - 4
  5. 05

    Далі засипте в чашу мультиварки попередньо вимочений у холодній воді зелений горошок. Приправте все сухим чебрецем, рясно посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і додайте лавровий лист.

    Крок - 5
  6. 06

    Потім покладіть в чашу поверх інших продуктів копчені окости (можна використовувати будь-яку частину, головне, щоб м'ясо було копчене), добре все перемішайте, накрийте мультиварку кришкою, встановіть необхідний режим і залиште страву готуватися, приблизно на 50-60 хвилин.

    Крок - 6
  7. 07

    Потім витягніть з чаші мультиварки відварені копченості, відокремте м'ясо від кістки і наріжте дрібними шматочками. Далі відправте подрібнені копченості знову в чашу до решти продуктів. Знову все ретельно перемішайте, в разі потреби ще раз присоліть, приперчіть чорним меленим перцем і залиште страву готуватися в режимі «підігрів» ще кілька хвилин.

    Крок - 7
  8. 08

    Потім розлийте смачний гороховий суп в глибокі миски (супниці) і подавайте до столу зі свіжим багетом або хлібом.

    Крок - 8

Оцінити рецепт