Смачний борщ з куркою - нетрадиційний рецепт класичної української першої страви. Зазвичай борщ вариться на яловичому або свинячому бульйоні. Однак борщ з куркою виходить більш легким і м'яким на смак і до того ж швидше готується. Оскільки в рецепті використовуються в основному вже готові інгредієнти, всього через 20 хвилин у вас на столі буде яскрава і апетитна страва для сімейного обіду.
Надішліть в каструлю курячі гомілки, влийте воду, всипте сіль і спеції за смаком і варіть до готовності. Якщо використовуєте вже готовий бульйон, то підігрійте його разом з куркою. Він повинен бути гарячим.
Підготуйте решту інгредієнтів. Моркву і корінь селери вимийте і очистіть від шкірки, а ріпчасту цибулю і часник від лушпиння. Червоний болгарський перець вимийте і висушіть. Наріжте підготовлені овочі (крім часнику) невеликими шматочками.
Розігрійте на сковороді рослинне масло і відправте туди нарізані овочі. Смажте, час від часу помішуючи, до м'якості.
У слабо киплячий на малому вогні бульйон з куркою відправте маринований буряк. Часник і петрушку дрібно поріжте ножем.
Приправте овочеву зажарку меленою корицею, сіллю і перцем за смаком. Слідом відправте туди томатну пасту.
Перемішайте інгредієнти засмажкою і перекладіть її зі сковороди в каструлю з борщем. Накрийте каструлю кришкою і варіть ще пару хвилин.
В кінці приготування додайте в борщ нарізані часник і петрушку. Перемішайте і зніміть страву з плити.
Подавайте смачний борщ з куркою в порційних глибоких тарілках. Присипте зверху свіжою петрушкою, додайте сметану і супроводьте подачу скибочками чорного хліба. За бажанням можете ще трохи приправити борщ перцем. Це дійсно дуже смачно, ароматно і ситно. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти