Укр
Рус
Вареники Другі страви Українська кухня

Смачні вареники з капустою

( 4.9130 4 523 23 оцінки)

2963 - переглядів
115 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Смачні вареники з капустою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Вареники - традиційна українська страва в формі відварених фігурок з тіста з начинкою. Начинка може бути найрізноманітнішою. Пропонуємо вашій увазі простий рецепт смачних і м'яких вареників з капустою і м'ясом. Це відмінна ідея на вечерю для всієї родини. Так само їх можна брати на роботу на обід.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Смачні вареники з капустою" (на 100 грам)

  • Білки8.8 гр.
  • Жири5.2 гр.
  • Вуглеводи23.9 гр.
  • Калорії181 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для смачних вареників необхідно підготувати не менш смачну начинку. Для цього вам знадобиться свіжа капуста. Нашаткуйте капусту ножем або за допомогою спеціальної терки. Помістіть подрібнену капусту в каструлю з водою, посоліть, накрийте кришкою і трохи приваріть на слабкому вогні до м'якості.

Крок - 1
02

Очищену від лушпиння і помиту цибулю поріжте півкільцями на кухонній дошці. Нагрійте сковорідку з невеликою кількістю рослинної олії і киньте в неї цибулю. Періодично помішуючи, підсмажте цибулю до золотистого кольору.

Крок - 2
03

Візьміть каструлю, налийте в неї воду і киньте шматочки м'яса. Це може бути курка або качка, на ваш розсуд. Трохи посоліть і варіть на слабкому вогні протягом 15 - 20 хвилин. Коли м'ясо приготується, виловіть його шумівкою з води в окрему тарілку.

Крок - 3
04

Тепер вам знадобиться ручна або електром'ясорубка. Пропустіть через неї приготоване м'ясо, обсмажену цибулю. Приварену капусту відіжміть від зайвої рідини і так само пропустіть через м'ясорубку.

Крок - 4
05

Візьміть велику чисту миску і помістіть в неї пропущені через м'ясорубку інгредієнти. Посоліть і поперчіть чорним меленим перцем за смаком, так само насипте майоран. Ретельно перемішайте руками отриману масу. Начинка для вареників готова.

Крок - 5
06

Тепер приступайте до замішування тіста. Для цього на чистій і сухій робочій поверхні висипте гіркою борошно. Зробіть невелике заглиблення, розбийте в нього куряче яйце і налийте частину холодної води. Розмішайте пальцями.

Крок - 6
07

Додайте ще трохи води, вмішуйте руками борошно. І так, поступово виливаючи всю воду, замісіть тісто. Тісто має бути м'яким і не прилипати до рук.

Крок - 7
08

Посипте робочу поверхню невеликою кількістю борошна. За допомогою качалки розкачайте тонко тісто. Склянкою або будь-якою іншою формою видавіть з тіста кружечки. На середину кружечка тіста покладіть таку кількість начинки, щоб її не було занадто мало, і щоб вона не випадала зайва.

Крок - 8
09

Візьміть в руки кружечок тіста з начинкою в середині і зліпіть напівкруглі краї вареника, добре і ретельно скріплюючи. Краї вареника можна оформити різними способами. Наприклад, кіскою, ялинкою або хвилею. Таким чином наліпіть інші вареники.

Крок - 9
10

Візьміть велику каструлю і наберіть в неї воду, поставте на вогонь. Води в каструлі повинно бути така кількість, щоб вареники могли вільно в ній варитися. Киньте трохи солі і кілька ложок рослинного масла. Коли вода закипить, по черзі акуратно киньте в неї вареники.

Крок - 10
11

Акуратно перемішайте вареники в каструлі з киплячою водою. Коли вони спливуть на поверхню, варіть їх ще протягом 5 - 7 хвилин. Готові вареники шумівкою витягніть з води. Вареники з капустою і м'ясом подавайте гарячими, посипавши зверху піджаркою. Смачного!

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Тістечко Тірамісу - покроковий рецепт, фото 1 Тістечко Тірамісу 50 2 4 з 5 - детальніше -
Оселедець під шубою - покроковий рецепт, фото 1 Оселедець під шубою 65 4 3 з 5 - детальніше -
Піца рецепт простий - покроковий рецепт, фото 1 Піца рецепт простий 50 3 3 з 5 - детальніше -
Баварський грушевий пиріг - покроковий рецепт, фото 1 Баварський грушевий пиріг 80 6 3 з 5 - детальніше -