Укр
Рус
Мариновані кабачки Консервування Українська кухня

Смачні мариновані кабачки

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

823 - переглядів
75 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Смачні мариновані кабачки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Ось знаєте, можу навіть посперечатися, чимало знайдеться господинь, які займаючись заготовками на зиму, зовсім не беруть до уваги кабачки, а якщо і використовують їх, то хіба що в якості кулінарних інгредієнтів. Але ж насправді, цей овоч не тільки смачний смаженим, тушкованим або запеченим, але безсумнівно, в консервованому вигляді він нітрохи не поступається за смаковими якостями огіркам. Причому ви абсолютно без жодних проблем зможете самостійно приготувати смачні мариновані кабачки, лише приправивши улюбленими спеціями і прянощами.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Смачні мариновані кабачки" (на 100 грам)

  • Білки0.3 гр.
  • Жири0.3 гр.
  • Вуглеводи11.5 гр.
  • Калорії55 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Непогано перед тим, як приступити до процесу маринування, замочити кабачки в прохолодну воду на кілька годин, щоб потім вони не так вбирали в себе маринад. Отже, кабачки добре миємо, якщо є необхідність, можна очистити шкірку, але це зовсім не обов'язково. У промитих плодів відрізаємо кінчики з обох сторін. Потім перерізуємо кожен навпіл спочатку поперек, а потім уздовж і нарізаємо напів кружечками товщиною пів сантиметра.

Крок - 1
02

Чистимо від лушпиння цибулину і нарізаємо пір'ям.

Крок - 2
03

Для того, щоб надати кабачкам приємний аромат, просто необхідно використовувати прянощі і спеції, які не просто поліпшать смак кабачків, але і послужать відмінним консервантом. Найкраще підійдуть гірчиця, каррі і запашний перець.

Крок - 3
04

Банки для маринування кабачків краще брати невеликої ємності і перед процесом краще трохи прожарити або обдати окропом. У кожну банку на дно кладемо пару скибочок цибулі, всипаємо трохи гірчиці, кладемо перець горошок і запашний перець.

Крок - 4
05

Після цього щільно укладаємо часточки кабачків, залишаючи простір до верху приблизно на 1 см.

Крок - 5
06

Тепер приступаємо до приготування розсолу. Для цього в каструлю заливаємо воду і поміщаємо на плиту.

Крок - 6
07

Засипаємо туди цукор і вливаємо оцет. Так, як в кабачках практично відсутня своя кислота, оцет при консервації просто необхідний.

Крок - 7
08

Ще додаємо в каструлю сіль і порошок каррі, все добре перемішуємо і доводимо до кипіння.

Крок - 8
09

Гарячим розсолом заливаємо підготовлені банки з кабачками, трохи не доливаючи доверху. Добре загортаємо кришками.

Крок - 9
10

Приготований нами маринад вийде слабкокислим, тому доведеться приготовлену консервацію простерилізувати. Для цього поміщаємо банки з кабачками у велику каструлю з водою і кип'ятимо протягом 10 хвилин.

Крок - 10
11

Після цього банки перевертаємо догори дном і залишаємо в такому вигляді до повного охолодження. Такі смачні мариновані кабачки стануть для вашої родини приголомшливим запасом консервації. Вони послужать відмінним гарніром до будь-яких страв.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат з індичкою - покроковий рецепт, фото 1 Салат з індичкою 20 2 2 з 5 - детальніше -
Торт Чорний принц - покроковий рецепт, фото 1 Торт Чорний принц 60 7 3 з 5 - детальніше -
Чебуреки з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Чебуреки з м’ясом 65 3 3 з 5 - детальніше -
Цибулевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Цибулевий суп 80 6 3 з 5 - детальніше -