Ось знаєте, можу навіть посперечатися, чимало знайдеться господинь, які займаючись заготовками на зиму, зовсім не беруть до уваги кабачки, а якщо і використовують їх, то хіба що в якості кулінарних інгредієнтів. Але ж насправді, цей овоч не тільки смачний смаженим, тушкованим або запеченим, але безсумнівно, в консервованому вигляді він нітрохи не поступається за смаковими якостями огіркам. Причому ви абсолютно без жодних проблем зможете самостійно приготувати смачні мариновані кабачки, лише приправивши улюбленими спеціями і прянощами.
Непогано перед тим, як приступити до процесу маринування, замочити кабачки в прохолодну воду на кілька годин, щоб потім вони не так вбирали в себе маринад. Отже, кабачки добре миємо, якщо є необхідність, можна очистити шкірку, але це зовсім не обов'язково. У промитих плодів відрізаємо кінчики з обох сторін. Потім перерізуємо кожен навпіл спочатку поперек, а потім уздовж і нарізаємо напів кружечками товщиною пів сантиметра.
Чистимо від лушпиння цибулину і нарізаємо пір'ям.
Для того, щоб надати кабачкам приємний аромат, просто необхідно використовувати прянощі і спеції, які не просто поліпшать смак кабачків, але і послужать відмінним консервантом. Найкраще підійдуть гірчиця, каррі і запашний перець.
Банки для маринування кабачків краще брати невеликої ємності і перед процесом краще трохи прожарити або обдати окропом. У кожну банку на дно кладемо пару скибочок цибулі, всипаємо трохи гірчиці, кладемо перець горошок і запашний перець.
Після цього щільно укладаємо часточки кабачків, залишаючи простір до верху приблизно на 1 см.
Тепер приступаємо до приготування розсолу. Для цього в каструлю заливаємо воду і поміщаємо на плиту.
Засипаємо туди цукор і вливаємо оцет. Так, як в кабачках практично відсутня своя кислота, оцет при консервації просто необхідний.
Ще додаємо в каструлю сіль і порошок каррі, все добре перемішуємо і доводимо до кипіння.
Гарячим розсолом заливаємо підготовлені банки з кабачками, трохи не доливаючи доверху. Добре загортаємо кришками.
Приготований нами маринад вийде слабкокислим, тому доведеться приготовлену консервацію простерилізувати. Для цього поміщаємо банки з кабачками у велику каструлю з водою і кип'ятимо протягом 10 хвилин.
Після цього банки перевертаємо догори дном і залишаємо в такому вигляді до повного охолодження. Такі смачні мариновані кабачки стануть для вашої родини приголомшливим запасом консервації. Вони послужать відмінним гарніром до будь-яких страв.
Випадкові рецепти