Смачні макаруни - ніжне повітряне тісто, наповнене білковою начинкою. Вони на смак абсолютно божественні, їх легко приготувати, і ця випічка ідеально підходить для різдвяного столу або в якості святкових подарунків.
У невелику миску залийте яєчні білки і за допомогою міксера або просто вінчиком збийте їх, до легкого загустіння. Потім, повільно підсипаючи в миску цукор, збийте білкову суміш, до пишної, повітряної консистенції.
Тепер через найдрібніше сито просійте прямо в миску з білковою сумішшю мигдальний порошок (який маєожете купити готовий або підготувати самостійно в домашніх умовах). Додайте в миску також кілька крапель харчового барвника (колір ви вибираєте на свій розсуд), можете комбінувати відразу навіть кілька відтінків.
Далі за допомогою силіконової лопатки ретельно перемішайте вміст миски, до утворення однорідної повітряної маси. Не лінуйтеся добре перетерти білкову суміш, щоб не залишилося навіть дрібних грудок.
Помістіть утвориену кольорову масу в кондитерський мішок і залиште на нетривалий час, хвилин на 10. Потім видавіть з мішка білкову масу на заздалегідь застелений пергаментним папером деко, утворивши невеликого розміру заготовки, так звані «таблетки». Надішліть деко з заготовками в попередньо розігріту духовку до 160 градусів, приблизно на 15-20 хвилин.
Тим часом займіться приготуванням начинки для майбутніх макарун. Для цього помістіть сотейник на плиту, налийте в нього трохи води і засипте цукор. Ретельно перемішайте вміст і закип'ятіть.
У глибоку миску залийте яєчні білки і міксером або кухонним вінчиком збийте їх, до повітряного стану. Додайте в миску, підготовлену охолоджену цукрову суміш і ще раз все ретельно збийте, до легкого загустіння білкової суміші.
Далі, поступово додаючи в миску підтале вершкове масло і засипаючи сухе молоко, збийте вміст миски, до утворення густого, однорідного крему.
Тепер за допомогою кондитерського мішка або ложкою покладіть підготовлену білкову начинку між двох, раніше запечених і охололих заготовок «таблеток», дайте охолонути крему і подавайте смачні макаруни до святкового столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти