Нутелла - популярний і всесвітньо відомий бренд, ця горіхово-шоколадна паста є однією з найулюбленіших солодощів у дітей і дорослих. Ніжна, ароматна, апетитна і надзвичайно смачна нутелла - завжди відмінний варіант для сніданку або перекусу, також її використовують як добавку до свіжих ягід або фруктів. Таке лакомство ви можете придбати в будь-якому супермаркеті, асортимент нутелли великий. Правда, це досить дорогий продукт, тому рекомендуємо приготувати цю пасту в домашніх умовах. Якщо говорити про те, чи здатна домашня нутелла замінити магазинний варіант, то можна говорити тільки про переваги.
Смачну нутеллу люблять всі, але випробувавши цей рецепт на практиці, ви ще будете і любити готувати цю солодкість. Тим більше, що спосіб ще простіше цього складно придумати. Спочатку приділимо увагу горіхам. Для нутелли гарні будь-які горіхи, але ми рекомендуємо використовувати фундук. Цей вид горіхів просто ідеальний варіант для такої смакоти, як нутелла, дуже ароматні, маслянисті. Отже, деко застилаємо пергаментним папером і висипаємо на нього горіхові ядра, потім відправимо їх в духовку хвилин на 10, щоб вони трохи підсушилися.
Після цього дістаємо їх з духовки і пересипаємо на кухонний рушник. У ньому буде зручніше очистити їх від лушпиння. Для цього просто загортаємо в вузлик рушник і гарненько переминаємо в руках горіхи.
Після цього очищений фундук поміщаємо в чашу кухонного комбайна і перебиваємо в крихту. Але якщо ви любите, щоб нутелла була ніжною і однорідною, і горіхи в ній не відчувалися, то в цьому випадку продовжуємо молоти їх, поки не утвориться однорідна маса, досить рідка і масляниста. Дуже важливо робити паузи, адже при збиванні ножі в комбайні нагріваються і таким чином нагріваються і горіхи. А це може вплинути на те, що горіхове масло розшарується, і у нас не вийде ніжна текстура пасти.
Тепер додаємо до горіхів інші інгредієнти, а саме: ванільний екстракт, какао порошок, кидаємо дрібку солі, наливаємо кленовий сироп (також його можна замінити медом).
Ще додаємо кокосову олію і в кінці наливаємо молоко. Тепер вміст знову перебиваємо до однорідності. В результаті у нас повинна вийти ароматна шоколадно-горіхова маса, середньої консистенції, дуже м'яка і пластична.
Її можна вже відразу і пробувати. Для зручності перекладаємо нутеллу в скляні баночки і відправляємо в холодильник. Коли вона застигне, вона стане ще пластичніше і буде більше нагадувати магазинну. За мінімальну кількість часу і при мінімальних зусиллях, ми приготували смачну нутеллу, яка обов'язково порадує відмінним смаком всіх членів вашої родини, і такі ласощі стануть все частіше з'являтися у вашому холодильнику.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти