Мастика буває різних видів: з цукрової пудри, желатинова, шоколадна, молочна, також до її складу може входити маршмеллоу. Як правило, мастика - це елемент декору, і багато кондитерів не вважають її частиною десерту, яку потрібно обов'язково з'їсти. Але ми пропонуємо вам рецепт прекрасного варіанти цього виробу, за допомогою якого ви переконаєтеся, що смачна мастика може бути не тільки красивою обгорткою, а й послужити відмінним доповненням до смакового наповнення десертів.
Багато господинь не ризикують готувати мастику в домашніх умовах, вважаючи, що це дуже складний і заморочливий процес. Але це зовсім не так, і ви в цьому точно переконаєтеся, приготувавши смачну мастику за цим рецептом. Ми пропонуємо дуже цікавий варіант приготування цього кондитерського виробу, який точно вам сподобається своїм простотим і відмінним результатом. Отже, спочатку наливаємо в окрему ємність молоко і засипаємо в нього желатин.
Розмішуємо його до однорідності і залишаємо на кілька хвилин нехай розбухає. Хвилин через 7-10 у нас вже вийшла густа маса. Ємність з цією желатиновою сумішшю відправляємо на водяну баню і розмішуємо її до повного розчинення желатину, щоб не було грудочок. Також можна поставити ємність з желатином в мікрохвильовку на одну хвилину.
Після цього ще в одну ємність наливаємо легкий кукурудзяний сироп, додаємо в нього харчовий гліцерин. Ці інгредієнти сьогодні доступні в багатьох магазинах. Також в сироп додаємо шматочки вершкового масла, потім наливаємо лимонний сік або лимонний порошок, а ще ванільний екстракт.
Тепер переливаємо цю суміш в ємність з підігрітим желатином і перемішуємо виделкою або вінчиком до тих пір, поки масло повністю не розтане, і маса не стане однорідною.
Після цього в чашу міксера або в глибоку ємність висипаємо цукрову пудру, додаємо в неї дрібку солі, а потім наливаємо в неї тільки що приготовлену суміш. Щоб позбутися від можливих грудочок, її краще пропустити через сито. Тепер починаємо збивати міксером вміст.
Збивати рекомендуємо на низьких оборотах, щоб маса вийшла ніжніше. Для цього вам знадобиться хвилин 5, поки вміст не перетвориться в однорідну густу масу білого кольору. Далі цю масу перекладаємо на поверхню, додаємо трохи цукрової пудри або кукурудзяного крохмалю, щоб не прилипала до поверхні, і тепер уже вимішуємо руками.
Сильно важливо знати міру, маса дуже швидко стане пластичною, ще загусне і стане добре відставати від рук. Після цього, кладемо на стіл харчову плівку, трохи змащуємо її вершковим маслом, загортаємо в неї нашу мастику, а потім відправляємо її в холодильник на кілька годин (5-6) або найкраще на ніч.
Потім охолоджену помадку дістаємо з холодильника, відокремлюємо потрібну кількість і додавши трохи гліцерину ще раз вимішуємо мастику, щоб вона знову стала м'якою і пластичною. Тепер можна розгортати масу качалкою і декорувати десерти.
Як бачите, насправді смачна мастика готується не так вже й складно, можна навіть сказати, що зазвичай, і це завдання під силу кожному бажаючому. Якщо вам потрібна кольорова мастика, тоді в процесі вимішування додайте кілька крапель рідкого харчового барвника і вимішують до однорідності кольору. За допомогою мастики ви можете виліпити будь-які деталі, щоб прикрасити торт найкращим чином. А за допомогою цього рецепта ви тепер знаєте, як зробити мастику ще й смачною.
Випадкові рецепти