Укр
Рус
Мамалига Другі страви Румунська кухня

Смачна мамалига

( 4.6000 4 55 5 оцінок)

1394 - переглядів
45 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Смачна мамалига - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Румунська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Не знаєте, що придумати на вечерю? Пропонуємо вам рецепт смачної мамалиги. Готується вона шарами з сиром, копченостями і яйцями. Виходить повноцінна і смачна страва.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Смачна мамалига" (на 100 грам)

  • Білки10.9 гр.
  • Жири9.5 гр.
  • Вуглеводи9 гр.
  • Калорії173 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У рецепті смачної мамалиги є такий пункт, як копченості. Використовуйте все, що вам більше подобається, або є на даний момент в холодильнику. Це можуть бути мисливські сосиски, копчені ковбаски, бекон, шинка і т. д. Копченості наріжте на кухонній дошці.

Крок - 1
02

Чисту суху сковорідку поставте на середній вогонь і підсмажте подрібнені копченості, періодично помішуючи, поки вони не підрум'яняться. Масло в сковорідку додавати не треба.

Крок - 2
03

Для того, щоб мамалига мала особливий вершковий смак, необхідно використовувати молоко і воду в рівних кількостях. Вилийте їх в чисту каструлю і поставте на вогонь. Приправте сіллю і чорним меленим перцем за смаком.

Крок - 3
04

Коли молоко з водою в каструлі закипить, зменшіть вогонь. Поступово, порціями додавайте в рідину кукурудзяну муку, при цьому постійно помішуйте дерев'яною лопаткою або вінчиком, щоб не утворювалися грудочки.

Крок - 4
05

У цьому рецепті не використовується велика кількість кукурудзяного борошна, так, як потрібна більш м'яка по консистенції мамалига. Готуйте на слабкому вогні протягом 10 - 15 хвилин, добре перемішуючи вінчиком.

Крок - 5
06

Дістаньте форму для запікання, можете використовувати скляну. Викладіть в неї половину приготовленої мамалиги, за допомогою ложки або лопатки розрівняйте поверхню.

Крок - 6
07

Також для приготування смачної мамалиги вам знадобиться овечий сир. Також можете використовувати сир телемеа, або якийсь інший улюблений вами м'який сир. Поламайте його на шматочки довільної форми. Викладіть половину сиру на мамалигу.

Крок - 7
08

Відкладіть декілька ложок підсмажених копченостей в окрему миску, вони знадобляться для верхнього шару страви. Решту копченостей рівномірно розподіліть по формі.

Крок - 8
09

Далі викладіть у форму другу половину мамалиги, розрівняйте ложкою. Зверху посипте сиром, що залишився і копченостями, які для цього залишали.

Крок - 9
10

За допомогою ложки зробіть в мамалиги поглиблення і акуратно розбийте в кожне по курячому яйцю. Надішліть форму з мамалигою в духовку і запікайте при температурі 160 градусів протягом 35 -45 хвилин. Яйця повинні приготуватися, а сир - розплавитися. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Домашній курячий суп - покроковий рецепт, фото 1 Домашній курячий суп 60 8 3 з 5 - детальніше -
Пісний розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Пісний розсольник 45 6 3 з 5 - детальніше -
Свинячі реберця - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі реберця 90 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Ананасовий салат з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Ананасовий салат з куркою 40 2 3 з 5 - детальніше -
Пате з кролика - покроковий рецепт, фото 1 Пате з кролика 120 1 3 з 5 - детальніше -