Не знаєте, що придумати на вечерю? Пропонуємо вам рецепт смачної мамалиги. Готується вона шарами з сиром, копченостями і яйцями. Виходить повноцінна і смачна страва.
У рецепті смачної мамалиги є такий пункт, як копченості. Використовуйте все, що вам більше подобається, або є на даний момент в холодильнику. Це можуть бути мисливські сосиски, копчені ковбаски, бекон, шинка і т. д. Копченості наріжте на кухонній дошці.
Чисту суху сковорідку поставте на середній вогонь і підсмажте подрібнені копченості, періодично помішуючи, поки вони не підрум'яняться. Масло в сковорідку додавати не треба.
Для того, щоб мамалига мала особливий вершковий смак, необхідно використовувати молоко і воду в рівних кількостях. Вилийте їх в чисту каструлю і поставте на вогонь. Приправте сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
Коли молоко з водою в каструлі закипить, зменшіть вогонь. Поступово, порціями додавайте в рідину кукурудзяну муку, при цьому постійно помішуйте дерев'яною лопаткою або вінчиком, щоб не утворювалися грудочки.
У цьому рецепті не використовується велика кількість кукурудзяного борошна, так, як потрібна більш м'яка по консистенції мамалига. Готуйте на слабкому вогні протягом 10 - 15 хвилин, добре перемішуючи вінчиком.
Дістаньте форму для запікання, можете використовувати скляну. Викладіть в неї половину приготовленої мамалиги, за допомогою ложки або лопатки розрівняйте поверхню.
Також для приготування смачної мамалиги вам знадобиться овечий сир. Також можете використовувати сир телемеа, або якийсь інший улюблений вами м'який сир. Поламайте його на шматочки довільної форми. Викладіть половину сиру на мамалигу.
Відкладіть декілька ложок підсмажених копченостей в окрему миску, вони знадобляться для верхнього шару страви. Решту копченостей рівномірно розподіліть по формі.
Далі викладіть у форму другу половину мамалиги, розрівняйте ложкою. Зверху посипте сиром, що залишився і копченостями, які для цього залишали.
За допомогою ложки зробіть в мамалиги поглиблення і акуратно розбийте в кожне по курячому яйцю. Надішліть форму з мамалигою в духовку і запікайте при температурі 160 градусів протягом 35 -45 хвилин. Яйця повинні приготуватися, а сир - розплавитися. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти