Сьогодні смачний суп з лисичками. Як і до будь-якого грибного супу, його можна подавати з картоплею, з локшиною або з картоплею і локшиною, або тільки з одними лисичками і хорошим хлібом поруч з ним. Суп не тільки виглядає і пахне гарно, але, перш за все, має приємний смак.
Лисички ретельно очистіть і вимийте, щоб пісок потім не хрустів на зубах. Помістіть вимиті лисички на паперовий рушник для видалення зайвої вологи. Можна короткий час відварити їх, щоб не було ніякої гіркоти.
Очистіть від лушпиння і на обробній дошці наріжте дрібними кубиками цибулю. Очистіть від шкірки картоплю, промийте в холодній воді, наріжте невеликими кубиками (близько 1 см). Розігрійте у великій каструлі бульйон або просто воду.
На сковороді розігрійте олію, засипте в киплячу олію нашатковану цибулю, посипте щіпкою солі і розмішайте, смажте приблизно 2-3 хвилини. Потім додайте в сковорідку раніше вимиті лисички, збільште вогонь, і час від часу перемішуйте, поки гриби не випустять сік, і вся рідина не випарується.
Чекайте, поки лисички стануть трохи коричневими, після чого додайте в сковорідку вершкове масло, розмішайте і смажте недовго (неповну хвилину). Завдяки такому обсмажуванню їх смак насичується, а цибуля трохи карамелізуеться.
Вимкніть вогонь і додайте вміст сковорідки в гарячий відвар. Так само відразу додайте подрібнену картоплю.
Закип'ятіть, потім зменшіть вогонь і готуйте, поки картопля не стане досить м'якою, тобто майже приготованою, але мало не доготовленною - досить близько 10 хвилин.
В кінці приготуйте вершковий крем. Додайте трохи вершків високої жирності для супів і соусів в окрему миску, залийте кілька столових ложок гарячого бульйону з каструлі і ретельно перемішайте.
Коли картопля стане м'якою, вилийте вершковий крем в киплячий суп, перемішайте, зменшіть вогонь і почекайте, поки він повільно закипить. Вимкніть вогонь.
В кінці додайте в суп нарізану петрушку і за смаком: чорний мелений перець і зубчики часнику, віджатого пресом (часник можна пропустити, але смак супу дійсно посилиться). Знову перемішайте, потім накрийте смачний грибний суп кришкою, і залиште на кілька хвилин, щоб добре настоявся. На смак він прекрасний один і з хлібом, наприклад, зі свіжим цільнозерновим з маслом або тостами.
Випадкові рецепти